Sistema de control de parking basado en RFID
Guijosa Aranda, Marc
López Vicario, José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria

Data: 2014
Descripció: 92 pag.
Resum: En este trabajo se analizan todos los factores que intervienen a la hora de realizar una aplicación real de ingeniería. Aprovechando la tecnología RFID, muy en auge en los últimos años, se implementa un parking inteligente que permite aumentar los ingresos del proveedor del parking a la vez que aumenta la satisfacción y comodidad de los usuarios. Para ello, se empieza estudiando la tecnología y las distintas posibilidades que ofrece, con tal de seleccionar la opción más acorde a la aplicación final. Elegida la tecnología, debe seleccionarse el hardware a utilizar, del cual se realiza una caracterización para justificar su elección y cómo se utilizará. La creación de un software que permita el avance del sistema es también un punto importante: con él se conseguirán conocer los distintos coches que entran en el parking, dotándolo de cierta inteligencia para que pueda almacenar únicamente aquellos datos de interés. Finalmente se realiza un estudio de mercado y un análisis de los flujos de caja con tal de justificar la viabilidad económica del proyecto en caso de que más adelante pudiera ser implementado y ser sacado al mercado para su comercialización por medio de la creación de una empresa.
Resum: En aquest treball s'analitzen tots els factors que intervenen a l'hora de realitzar una aplicació real d'enginyeria. Aprofitant la tecnologia RFID, molt utilitzada en els últims anys, se implementa un pàrquing intel·ligent que permet augmentar els ingressos del proveïdor del pàrquing a la vegada que s'augmenta la satisfacció i comoditat dels usuaris. Per això, es comença estudiant la tecnologia i les distintes possibilitats que ofereix, amb l'objectiu de seleccionar la opció mes adient a la aplicació final. Triada la tecnologia, es te que seleccionar el hardware a utilitzar, del qual es realitza una caracterització per justificar la seva elecció i cóm s'utilitzarà. La creació de un software que permeti el avanç del sistema es també un punt important: amb ell s'aconseguirà conèixer els distints cotxes que entren al pàrquing, dotant-lo de certa intel·ligència però que pugui emmagatzemar únicament aquelles dades de interès. Finalment es realitza un estudi de mercat i un anàlisis dels fluxos de caixa per tal de justificar la viabilitat econòmica del projecte en cas de que, mes endavant, pogués ser implementat i ser tret al mercat per la seva comercialització per medi de la creació de una empresa.
Resum: All factors about the performance of a real engineering application are analysed on this project. Using the RFID technology, very booming on last years, an intelligent parking is implemented with the objective of increasing the revenue of the parking supplier while the satisfaction and comfort of the users are increase too. That's why this memorandum begins with a technology research with the different possibilities offering. The objective is to choose the best option for the final application. Then, must be choose the hardware to use, which a characterization is performed to justify the choice and how it will be used. Software performing, which allows the progress of the system, is an important point too: with it will be achieved to know the different cars inside the parking, providing it with some intelligence but storing only the interest data. Finally, a market study and analysis of cash flows are made, with the objective of warrant the project economic viability if, later, it can be implemented on the market for commercialization through the creation of a company.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Enginyeria Electrònica de Telecomunicació [2500895]
Pla d'estudis: Grau en Enginyeria Electrònica de Telecomunicació [957]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Sistemes d'identificació per radiofreqüència ; Pàrquing d'automòbils intel·ligent ; Sistemas de identificación por radiofrecuencia ; Aparcamiento de automóviles inteligente



92 p, 2.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau

 Registre creat el 2015-04-08, darrera modificació el 2022-05-02



   Favorit i Compartir