Simulación de las etapas de adquisición y tracking de un receptor GPS
Jaramillo Valbuena, Raúl
Seco Granados, Gonzalo, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria

Data: 2014
Descripció: 185 pag.
Resum: Aquest projecte és una anàlisi bàsica de les etapes d'adquisició i tracking d'un receptor GPS. Per fer-ho, hem simulat el senyal GPS que transmet un satèl·lit i els diferents efectes que experimenta fins arribar al receptor. Un cop és aquí, el senyal GPS s'ha processat per extreure i refinar els seus paràmetres de retard de codi i desviació Doppler, i a partir d'aquest punt estimar la distància que separa el satèl·lit del receptor. Per ampliar l'estudi, hem afegit efectes reals com soroll, multipath, filtrat i desviació Doppler, que ens han permès entendre millor el funcionament del receptor.
Resum: Este proyecto es un análisis básico de las etapas de adquisición y tracking de un receptor GPS. Para ello, hemos simulado la señal GPS que transmite un satélite y los diferentes efectos que experimenta hasta que llega al receptor. Una vez aquí, la señal GPS se ha procesado para extraer y refinar sus parámetros de retraso de código y desviación Doppler, y a partir de ahí estimar la distancia que separa al satélite del receptor. Para ampliar el estudio, hemos añadido efectos reales como ruido, multipath, filtrado y desviación Doppler, que nos han permitido entender mejor el funcionamiento del receptor.
Resum: This project is a basic analysis of the acquisition and tracking stages of GPS receiver. For this purpose, we simulate the GPS signal transmitted by the satellite and the different effects it suffers until it reaches to the receiver. Once here, the GPS signal is processed to extract and track parametrs such as codephase and Doppler frequency and, from thereon, the receiver could estimate it distance from the satellite. In order to further explore the subject, we add real effects such as noise, multipath, filtering and Doppler deviation, which have enabled us to better understand the operation of the GPS receiver.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació [2500898]
Pla d'estudis: Grau en Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació [956]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Sistema de posicionament global ; Senyals (Telecomunicació), Teoria de les ; Sistema de posicionamiento global ; Teoría de las señales (Telecomunicaciones) ; Receptores GPS ; Receptors GPS



185 p, 9.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau

 Registre creat el 2015-04-10, darrera modificació el 2022-05-02



   Favorit i Compartir