Evaluación del deterioro en niños y adolescentes a través de la Children's Global Assessment Scale (CGAS)
Ezpeleta, Lourdes (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia de la Salut i Psicologia Social)
Granero, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia de la Salut i Psicologia Social)
Osa, Nuria de la (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia de la Salut i Psicologia Social)

Títol variant: Assessment of impairment in children and adolescents with the Children's Global Assessment Scale (CGAS)
Data: 1999
Resum: El objetivo del trabajo ha consistido en estudiar las propiedades psicométricas en muestras españolas de la escala Children's Global Assessment Scale (CGAS), que valora el grado de deterioro funcional que presenta el niño. Tras evaluar 337 niños y adolescentes que acudían a centros pediátricos o psiquiátricos con una entrevista diagnóstica estructurada, se adjudicaba la puntuación de deterioro. La escala CGAS es un instrumento fiable, en el tiempo y entre evaluadores, y válido, ya que diferencia a grupos de sujetos con y sin psicopatología y a sujetos con diferente número de trastornos. Se recomienda la inclusión de medidas independientes de deterioro funcional en la evaluación psicodiagnóstica, en general, y en la investigación clínica y epidemiológica, en particular.
Resum: The objective was to determine the psychometric properties of the Children's Global Assessment Scale (CGAS), a measure of functional impairment, in Spanish samples. After evaluating 337 pediatric and psychiatric children with a structured diagnostic interview, a score of impairment was assigned. The CGAS is a reliable instrument, in time and interrater, and valid, because it differentiates between subjects with and without psychopathology and between subjects with a different number of disorders. The inclusion of independent measures of impairment in psychodiagnostic assessment, in general, and in clinical and epidemiological research, in particular, is recommended.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Deterioro ; Evaluación ; Gravedad ; Impairment ; Assessment ; Severity of disorders
Publicat a: Revista de psiquiatría infanto-juvenil, Núm. 1 (1999) , p. 18-26, ISSN 1130-9512



9 p, 607.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Grup de Recerca Epidemiologia i Diagnòstic en Psicopatologia del Desenvolupament (UED)
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2015-04-22, darrera modificació el 2023-09-10



   Favorit i Compartir