De More a Moore : de la utopia al cos, i a l'inrevés
Bosch Martí, Dolors
Martín Alegre, Sara (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Anglesa i de Germanística)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2015
Descripció: 61 p.
Resum: Through the graphic novel V for Vendetta by Alan Moore and David Lloyd, I problematize here the act of classification of the subgenres within each genre. This is a literary study that aims to reflect on the utopian genre. It is a genre which requires in order to be understood a consideration of society and its organization. The concept of society cannot be properly discussed without mentioning the surface on which it is based: people with their selves and their bodies. Institutions and conventions act subtly and constantly on us, offering more or less free roles, usually related to a particular physical appearance, as may be the mode of dress, or gesture- and generating a negotiation between our desires and our duties. In other words, they act on us to transform us into people suitable for the smooth running of the community.
Resum: A través de la novel·la gràfica V for Vendetta, d'Alan Moore i David Lloyd, es problematitza aquí l'acte de classificació dins els subgèneres del gènere. Aquest és un estudi literari, un treball que pretén reflexionar entorn al gènere utòpic. Es tracta d'un gènere que per al seu contingut no es pot entendre sense remetre a la societat i la seva organització. No es pot parlar, a hores d'ara, del concepte societat sense parlar de la superfície sobre la qual se sustenta: les persones, amb el seus jos i els seus cossos. Les institucions i convencions socials actuen constantment i força subtilment en nosaltres, oferint-nos uns rols, més o menys lliures, usualment relacionats a una determinada aparença física -com pot ser el mode de vestir, o la gestualitat-, i generant una negociació entre els nostres desigs i els nostres deures. En altres paraules, actuen damunt nostre per tal de conformar-nos en persones aptes per al funcionament en comunitat.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Literatura Comparada: Estudis Literaris i Culturals [4313178]
Col·lecció: Facultat de Filosofia i Lletres. Máster oficial en literatura comparada. Estudios literarios y culturales
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Moore, Alan, 1953-. V for Vendetta ; Imatge corporal ; Utopies62 p, 512.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Filosofia i Lletres. TFM

 Registre creat el 2015-05-08, darrera modificació el 2024-05-24   Favorit i Compartir