Els orígens del CEO-UAB, 1989-1994
Ladrón de Guevara, Muriel (Centre d'Estudis Olímpics)
Centre d'Estudis Olímpics

Títol variant: Los orígenes del CEO-UAB, 1989-1994
Títol variant: The origins of CEO-UAB, 1989-1994
Publicació: Barcelona Centre d'Estudis Olímpics, Universitat Autònoma de Barcelona; Ajuntament de Barcelona 2011
Descripció: 7 pag.
Resum: Muriel Ladrón de Guevara, la primera coordinadora del CEO-UAB, fa un repàs històric de la primera etapa del centre des que es va fundar el 1989 fins al període postolímpic de Barcelona’92. És el període de gestació i creació d’un projecte fins llavors inèdit al món universitari internacional, i el de la consolidació amb la celebració dels Jocs. També és el de la creació de l’estructura bàsica com a centre d’investigació, docència i documentació sobre el fenomen olímpic.
Resum: Muriel Ladrón de Guevara, la primera coordinadora del CEO-UAB, realiza un repaso histórico a la primera etapa del centro desde su fundación en 1989 hasta el periodo postolímpico de Barcelona’92. Es el periodo de gestación y creación de un proyecto hasta entonces inédito en el mundo universitario internacional y el de su consolidación con la celebración de los Juegos. También es el de la creación de su estructura básica como centro de investigación, docencia y documentación sobre el fenómeno olímpico.
Resum: Muriel Ladrón de Guevara, the fi rst CEO-UAB coordinator, gives a historical overview of the fi rst period of the centre, from its foundation in 1989 to the post-Barcelona’92 era. This is the period of gestation and foundation of a project that had no precedents in the international academic arena, and of its consolidation with the celebration of the Games. Thus was also the period when its basic structure as an Olympic research, teaching and documentation centre was established.
Drets: Tots els drets reservats
Llengua: Català, castellà i anglès
Document: bookPart
Matèria: Jocs Olímpics ; Juegos Olímpicos ; Olympic Games ; Barcelona’92 ; Universitat ; Universidad ; University ; Llegat ; Legado ; Legacy
Publicat a: Mosaic olímpic: recerca multidisciplinar i difusió dels estudis olímpics. CEO-UAB: 20 anys, 2011, p. 31-37

Podeu consultar el llibre complet a: https://ddd.uab.cat/record/132636


15 p, 661.7 KB

Español
15 p, 786.7 KB

English
15 p, 636.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat Autònoma de Barcelona (CEO-UAB)
Llibres i col·leccions > Capítols de llibres

 Registre creat el 2015-06-19, darrera modificació el 2018-02-13   Favorit i Compartir