“Patriotism Begins with a Love of Courtyard” : Rescaling Charismatic Landscapes in North Korea
Winstanley-Chesters, Robert (Universities of Cambridge and Leeds)

Data: 2015
Resum: Moments of developmental commemoration seem acutely important within the political articulations of North Korea. National Tree Planting day and other days in which political institutions engage with the nation’s landscapes and topographies are seen as vital with Pyongyang’s narrative of political charisma and theatrics. Sometimes elements of these articulations and campaigns appear with a distinct local or historical focus, and whose narrative subjectivity seems somewhat removed from the grander or more contemporary political thematics. This paper seeks to engage and consider with these possibly more abstract and diffuse moments of political narrative, utilising a methodological framework supported by the work of Heonik Kwon and Byung-ho Chung and their reconsideration of Clifford Geertz and Max Weber’s analysis on the place of charisma and theatre within political interactions, by Denis Cosgrove and Noel Castree in their articulation of landscape and terrain as symbolic and socially or politically constructed and finally by recent reconfigurations of the nature and utility of the scale as process from the work of Geographers such as Neil Smith and Erik Swyngedouw. In particular the paper encounters the courtyard of a Mr Ri Song-ryong and his family and a number of other participants and terrains within North Korea’s political narratives and campaigns. With methodologies and conceptual structures in mind it analyses the substructures and transformative powers present in these political-social manifestations, assessing the impact on landscape and terrain and the utilities of scale, scaling and re-scaling in the transference of charisma from one temporality or terrain to another.
Resum: Los momentos conmemorativos del desarrollismo parecen tener suma importancia para las articulaciones políticas de Corea del Norte. El Día Nacional de Plantación de Árboles y otras jornadas singulares en las cuales las instituciones políticas se comprometen con los paisajes y la topografía de la nación, se perciben como vitales para el discursos de Pyongyang sobre el carisma político y la teatralidad. A veces, los elemento de estas articulaciones y campañas aparecen con un enfoque local o histórico distinto, con una subjetividad narrativa que parece un tanto alejada de las temáticas políticas grandiosas o más contemporáneas. En este trabajo se busca involucrar y considerar estos momentos, posiblemente, más abstractos y difusos de narrativa política, utilizando un marco metodológico apoyado en los trabajos de Heonik Kwon y Byung-ho Cung y su reconsideración de Clifford Geertz y el análisis de Max Weber sobre la posición del carisma y el teatro dentro de las interacciones políticas; de Denis Cosgrove y Noel Castree en su articulación del paisaje y terreno simbólico y social o políticamente construido. Y, finalmente, en las últimas reconfiguraciones de la naturaleza y la utilidad de la escala como proceso, a partir de la obra de geógrafos como Neil Smith y Erik Swyngedouw. En particular, el documento coincide en el huerto del señor Ri Song-ryong y su familia, así como con toda una serie de participantes y terrenos propios de las narrativas y las campañas políticas de Corea del Norte. A partir de determinadas metodologías y estructuras conceptuales, analiza las subestructuras y poderes transformadores presentes en estas manifestaciones político-sociales, valorando el impacto sobre el paisaje y el terreno y las herramientas de escala, escalando y re escalando en la transferencia de carisma de una temporalidad o terreno, a otro.
Resum: Els moments commemoratius del desenvolupisme semblen tenir gran importància per a les articulacions polítiques de Corea del Nord. El Dia Nacional de Plantació d’Arbres i altres jornades singulars en les quals les institucions polítiques es comprometen amb els paisatges i la topografia de la nació, es perceben com vitals per al discurs de Pyongyang sobre el carisma polític i la teatralitat. De vegades, els elements d’aquestes articulacions i campanyes apareixen amb un enfocament local o històric diferent, amb una subjectivitat narrativa que sembla un tant allunyada de les temàtiques polítiques grandioses o més contemporànies. En aquest treball es busca involucrar i considerar aquests moments, possiblement, més abstractes i difusos de narrativa política, utilitzant un marc metodològic recolzat en els treballs de Heonik Kwon i Byiung-ho Chung i la reconsideració de Clifford Geertz i l’anàlisi de Max Weber sobre la posició del carisma i el teatre dins de les interaccions polítiques; de Denis Cosgrove i Noel Castree en la seva articulació del paisatge i terreny simbòlic i social o políticament construït. I, finalment, en les últimes reconfiguracions de la natura i la utilitat de l’escala com a procés, a partir de l’obra de geògrafs com Neil Smith i Erik Swyngedouw. En particular, el document coincideix al hortet del senyor Ri Song-ryong i la seva família, així com amb tot un seguit de participants i terrenys propis de les narratives i les campanyes polítiques de Corea del Nord. A partir de determinades metodologies i estructures conceptuals, analitza les subestructures i poders transformadors presents en aquestes manifestacions polític-socials, valorant l’impacte sobre el paisatge i el terreny i les eines d’escala, escalant i re escalant en la transferència de carisma d’una temporalitat o terreny, a un altre.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès.
Document: article ; recerca ; publishedVersion
Matèria: North Korea ; Charismatic politics ; Political geographies ; Scale ; Constructed landscapes ; Corea del Norte ; Carisma político ; Geografía política ; Escala ; Paisajes construidos ; Corea del Nord ; Carisma polític ; Geografia política ; Paisatges construïts
Publicat a: Tiempo devorado, Vol. 2 Núm. 2 (2015) , p. 4-26 (Articles) , ISSN 2385-5452

Adreça original: http://revistes.uab.cat/tdevorado/article/view/v2-n2-rwchesters
Adreça alternativa: http://www.raco.cat/index.php/tdevorado/article/view/304307


23 p, 5.4 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Tiempo devorado
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2015-06-25, darrera modificació el 2017-10-15   Favorit i Compartir