Eutanasia : la dignidad en el proceso de muerte : una aproximación jurídica pluridisciplinar
Castán Moros, Anna
Bonet Esteva, Margarita, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Política i de Dret Públic)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Data: 2015
Descripció: 118 pag.
Resum: La eutanasia puede parecer un tema recurrente, pero en este caso he querido darle un nuevo enfoque más interdisciplinar, alejado de los estudios más dogmáticos que, probablemente, sería la perspectiva que habitualmente se adoptaría en una clase de Derecho Penal del grado de Derecho. La disponibilidad de la propia vida, la dignidad y la autonomía de la persona son instituciones jurídicas que cuando el individuo entra en el denominado «proceso de muerte» o «momento de la muerte» pueden verse mermadas en múltiples sentidos. Para ello, se servirá también del análisis de distintos ordenamientos jurídicos. En el presente trabajo intentaré esclarecer no sólo la regulación penal sino también estudiar cómo se afrontan en la vida real estas situaciones complejas y delicadas que, desgraciadamente, cada vez son más habituales, así como también apuntar qué es lo que el legislador ha hecho al respecto.
Resum: L'eutanàsia pot semblar un tema recurrent, però en aquest cas he volgut donar-li una visió més interdisciplinària, allunyada dels estudis més dogmàtics que, de ben segur, seria el punt de partida en una classe de Dret Penal del grau de Dret. La disponibilitat de la pròpia vida, la dignitat i l'autonomia de la persona són institucions jurídiques que, en el moment en què l'individu entra en l'anomenat «procés de mort» o «moment de la mort», es poden veure afectades en múltiples sentits. Amb aquesta finalitat, s'utilitzarà l'anàlisi de diferents ordenaments jurídics. En aquest treball intentaré esclarir no solament la regulació penal sinó també estudiar com a la vida real s'afronten aquestes situacions tan complexes i delicades les quals, malauradament, cada cop són més habituals, així com també apuntar què ha fet el legislador al respecte.
Resum: Euthanasia may seem a recurring topic but, in this case, I have wanted to approach the subject from an interdisciplinary point of view, far away from most of dogmatic studies that, most likely, would be learnt in a Criminal Law class. Our own lifes' availability, a person's dignity and autonomy are legal institutions that when someone comes into their own «death process» or «death moment» can be diminished in multiple ways. An analysis from different legal systems will be used for that purpose. In this study I will try to clarify not only criminal regulation but also how these complex and delicate situations are faced in real life and what the legislator has done with this regard.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Dret [2500786]
Pla d'estudis: Grau en Dret [949]
Document: Treball de recerca ; Treball final de grau ; Text
Matèria: Dret a la mort



118 p, 1.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Dret. TFG

 Registre creat el 2015-06-25, darrera modificació el 2022-05-01



   Favorit i Compartir