Anàlisi històric-jurídic de la institució dels camins ramaders a l'Estat espanyol : evolució normativa de les vies pecuàries
Casas i Prados, Lluis
Gabriel Sabaté, Anna, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Data: 2015
Descripció: 71 pag.
Resum: El següent treball tracta d'explicar el desenvolupament normatiu dels camins ramaders al llarg dels segles, des de l'Alta Edat Mitjana fins a l'actualitat. Per fer-ho analitza tant l'origen castellà com el català, a partir de l'organització de la Mesta. A mesura que passen els segles té en compte els principals esdeveniments històrics que originen els canvis de règim i les concepcions polítiques de l'època que impliquen als camins ramaders. Constitucionalisme, Sexenni Democràtic, "Regeneracionismo", Dictadura Primo de Rivera, Segona República, Franquisme, Transició i actualitat son analitzats des de la perspectiva dels camins ramaders. A més, el treball inclou en els annexos un glossari de definicions (paraules en cursiva) i un extens fons documental de les disposicions normatives tractades.
Resum: The following work tries to explain the development of regulations for centuries of cattle trails, since Middle Ages to present. To do it, analyses the Spanish and Catalan origin from Mesta's Organization. As the centuries pass, consider the most important historical events that rise change regimes and the political positions that imply cattle trails. Constitutionalism, "Sexenni Democràtic", "Regeneracionismo", Primo de Rivera's dictatorship, Second Republic, "Franquisme", "Transición" and present are analysed from a cattle trails perspective. In addition the work includes in the annexes a glossary with definitions (words in Italics), interviews and extensive documentary of discussed regulations.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Dret [2500786]
Pla d'estudis: Grau en Dret [949]
Document: Treball de recerca ; Treball final de grau ; Text
Matèria: Camins ramaders ; Aspectes legals ; Espanya ; Història



71 p, 1.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Dret. TFG

 Registre creat el 2015-06-30, darrera modificació el 2022-07-02



   Favorit i Compartir