La pobresa a Catalunya : pobresa monetària i privació a Catalunya a principis del segle XXI
Ayllón, Sara, coord.
Mercader, Magda, coord.
Ramos Morilla, Xavier
Fundació Jaume Bofill

Publicació: Barcelona Mediterrània 2005
Descripció: 150 pag.
Resum: Cada dia es fa més evident a Catalunya que, al costat del progrés econòmic de bona part de la societat catalana hi ha una realitat persistent, la de la població que pateix situacions de pobresa. L'anàlisi detallada de les dades de la primera onada del PaD (2001-2002), ens porta a fer una constatació fonamental: la pobresa es manifesta de formes molt complexes i variades. L'estudi no només s'ocupa de la quantificació de la pobresa sinó que en ressegueix els perfils a través del gènere, l'edat, l'estat civil, la situació d'activitat, l'habitatge o l'estat de salut, entre d'altres. A les ja conegudes formes de pobresa associades a la vellesa i a la inactivitat s'hi afegeixen formes noves, vinculades als efectes de l'atur i a l'empitjorament de les condicions de treball. Finalment també s'analitzen els índexs de privació de les llars catalanes en tres àmbits: la privació bàsica de consum, la privació bàsica d'habitatge i la privació secundària. L'anàlisi de privació, que complementa l'estudi de la pobresa monetària, fa emergir les limitacions de moltes llars en l'accés a determinats béns que incideixen directament sobre el seu nivell de vida. L'estudi assenyala que les limitacions són especialment importants pel que fa a l'accés a l'habitatge de les llars més joves.
Nota: Estudi finançat per la Fundació Jaume Bofill i la Universitat Autònoma de Barcelona d'acord amb el conveni de col·laboració que van signar ambdues institucions el dia 1 d'octubre de 2002.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Col·lecció: Polítiques (Mediterrània) ; 26
Document: Capítol de llibre
Publicat a: Estructura social i desigualtats a Catalunya, Vol. 2, 2005, p. 13-153



150 p, 1009.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Llibres i col·leccions > Capítols de llibres

 Registre creat el 2015-07-08, darrera modificació el 2022-09-12



   Favorit i Compartir