A què es deu la major diversitat morfològica i fisiològica de les espècies domèstiques?
Roig, Ignasi (Ignasi) dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)

Título variante: ¿A qué se debe la mayor diversidad morfológica y fisiológica de las especies domésticas?
Fecha: 2015
Resumen: Les espècies domèstiques tenen una diversitat morfològica i fisiològica més gran que les espècies silvestres. Aquesta capacitat per generar noves formes i races en espècies domèstiques va jugar un paper central en el desenvolupament de les idees evolutives proposades per Charles Darwin. No obstant això, encara no comprenem bé els mecanismes responsables d'aquesta major diversitat. Una possible explicació és que les espècies domèstiques han desenvolupat unes majors taxes de recombinació que les silvestres. Tanmateix, els resultats d'aquest estudi demostren el contrari.
Resumen: Las especies domésticas tienen una diversidad morfológica y fisiológica mayor que las especies silvestres. Esta capacidad para generar nuevas formas y razas en especies domésticas jugó un papel central en el desarrollo de las ideas evolutivas propuestas por Charles Darwin. Sin embargo, todavía no comprendemos bien los mecanismos responsables de esta mayor diversidad. Una posible explicación es que las especies domésticas han desarrollado unas mayores tasas de recombinación que las silvestres. Ahora bien, los resultados de este estudio demuestran lo contrario.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català i Castellà
Documento: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicado en: UAB divulga, Juny 2015, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 860.5 KB

Español
2 p, 204.7 KB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos publicados > UAB Divulga
Artículos > Artículos de divulgación

 Registro creado el 2015-07-09, última modificación el 2023-10-01



   Favorit i Compartir