L'assimilació hispànica de Karl Jaspers abans de la postguerra
Vall, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Catalana)

Títol variant: La asimilación hispánica de Karl Jaspers antes de la posguerra
Data: 2015
Resum: Karls Jaspers (Oldenburg, 1883 - Basilea, 1969), doctor en medicina i professor d'universitat de psicologia i filosofia, deista i casat amb una jueva, ha esdevingut un símbol de multiculturalitat. Ja des dels anys vint, la seva polifacètica i versàtil obra va incidir -a vegades, distorsionadament- en diverses disciplines (en especial, la psiquiatria i la filosofia) i en autors d'ideologies contraposades, tal com analitza l'autor d'aquest article tot aportant noves dades sobre l'assimilació hispànica de la seva obra.
Resum: Karls Jaspers (Oldenburg, 1883 - Basilea, 1969), doctor en medicina y profesor de universidad de psicología y filosofía, deísta y casado con una judía, se ha convertido en un símbolo de multiculturalidad. Ya desde los años veinte, su polifacética y versátil obra incidió -a veces, distorsionadamente- en diversas disciplinas (en especial, la psiquiatría y la filosofía) y en autores de ideologías contrapuestas, tal como analiza el autor de este artículo aportando nuevos datos sobre la asimilación hispánica de su obra.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2015, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 1.1 MB

Español
3 p, 141.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2015-07-09, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir