El matrimoni precoç en societats en expansió educativa
Chager Navarro, Sonia (Centre d'Estudis Demogràfics)

Títol variant: El matrimonio precoz en sociedades en expansión educativa
Títol variant: Early Marriage in Educationally Expanding Societies
Data: 2015
Resum: Els científics socials acostumen a associar el nivell educatiu assolit i l'edat de la nupcialitat, atès que nombrosos estudis demostren que les dones amb més anys d'escolaritat tendeixen a retardar la seva entrada a la primera unió. Aquesta tesi doctoral ha centrat la seva atenció en alguns dels països on hi ha hagut un endarreriment en el calendari matrimonial, així com un augment dels nivells d'escolaritat femenina, si bé presenten tres escenaris diferents en l'efecte del canvi en l'estructura educativa en la prevalença dels matrimonis precoços.
Resum: Los científicos sociales suelen asociar el nivel educativo alcanzado y la edad de la nupcialidad, dado que numerosos estudios demuestran que las mujeres con más años de escolaridad tienden a retrasar su entrada en la primera unión. Esta tesis doctoral ha centrado su atención en algunos de los países donde ha habido un retraso en el calendario matrimonial, así como un aumento de los niveles de escolaridad femenina, si bien presentan tres escenarios diferentes en el efecto del cambio en la estructura educativa en la prevalencia de los matrimonios precoces.
Resum: Social scientists tend to associate educational attainment with age of marriage, since numerous studies have shown that women with more years of schooling tend to delay their entry into first union. This thesis focuses its attention on some of the countries where there has been a delay in the timing of marriage, as well as increased levels of female education, although it presents three different scenarios on the effect of the change in educational structure and the prevalence of early marriages.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Maig 2015, ISSN 2014-6388



Català
4 p, 1.1 MB

Español
3 p, 129.6 KB

English
3 p, 130.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Demogràfics (CED-CERCA)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2015-07-09, darrera modificació el 2022-03-07



   Favorit i Compartir