Societat de l'Àsia Oriental [101525]
Guarné Cabello, Blai
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Título variante: East Asian Society
Título variante: Sociedad de Asia Oriental
Fecha: 2015-16
Resumen: "Societat de l'Àsia Oriental" se centra en la consideració dels elements clau per a la comprensió de l'articulació sociocultural de les societats xinesa i japonesa contemporànies, fent especial èmfasi en la construcció de la identitat col·lectiva i el seu encaix en l'actual context de globalització. L'objectiu formatiu bàsic de l'assignatura és conèixer la realitat contemporània de les societats xinesa i japonesa mitjançant una aproximació sociocultural a les pràctiques, els discursos i les institucions que les integren. En aquesta aproximació ocupen un lloc destacat els temes de reflexió següents: individu i societat; estructura social i cicle de vida; processos de producció i reproducció social; construcció social i política; identitat col·lectiva i polítiques del reconeixement; globalització i dinàmiques transnacionals. L'assignatura desenvolupa aquests temes a través de diversos àmbits de coneixement que són analitzats en classes teòriques, mitjançant l'exposició del professor, i pràctiques, mitjançant la lectura i discussió d'articles acadèmics i el visionat i debat de documentals a l'aula, així com de materials complementaris. Des de la perspectiva de les ciències socials (especialment des de la reflexió antropològica i sociològica), "Societat d'Àsia Oriental" ofereix una aproximació a les dinàmiques socioculturals d'Àsia Oriental, plantejant diversos aspectes que ajuden a contextualitzar els coneixements treballats a la resta de matèries del Grau.
Resumen: "East Asian Society" delineates key elements for understanding the sociocultural foundations of contemporary Chinese and Japanese societies, by emphasizing the issue of collective identity in a globalizing world. The main learning objective of the course is to understand contemporary Japanese and Chinese societies through the sociocultural study of their practices, discourses and institutions. In this approach, the following issues are significant: individual and society, social structure and life cycle, processes of production and reproduction, social and political construction, collective identity and policies of recognition, globalization and transnationalism. The course considers those issues through various epistemological perspectives that are discussed in theoretical and practical classes by means of scientific papers, specialized documentaries, and complementary materials. From the social sciences approach (especially, from the fields of Sociology and Anthropology), "East Asian Society" reflects upon social and cultural dynamics of East Asia, by analyzing different issues that will help the student to contextualize the knowledge learnt in other subjects of the Degree on East Asian Studies.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Estudis de l'Àsia Oriental (xinès) [2500244]
Plan de estudios: Estudis d'Àsia Oriental [842] ; Estudis de l'Àsia Oriental [823]Català
8 p, 38.1 KB

Anglès
6 p, 32.8 KB

Castellà
6 p, 33.5 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2015-07-22, última modificación el 2018-06-24   Favorit i Compartir