Introducció a l'Antropologia Social i Cultural [101576]
Beltrán, Joaquín
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Additional title: Introduction to Social and Cultural Anthropology
Additional title: Introducción a la antropología social y cultural
Date: 2015-16
Abstract: L'assignatura d'Introducció a l'antropologia social i cultural està dedicada al coneixement de la diversitat cultural, les relacions interculturals y la problemàtica de l'etnocentrisme, així com a diversos aspectesrelacionats amb la comunicació i la mediació intercultural, com un eix bàsic pel foment del respecte per la diversitat i la igualtat en el exercici de la interculturalitat. Aquesta és una assignatura de formació bàsica imprescindible i necessària per abordar els Estudis de l'Àsia Oriental, ja que aquests estudis s'aproximen al coneixement de cultures i societats diferents a les de la majoria dels estudiants. Els objectius específics consisteixen en el anàlisi del concepte de cultura, la metodologia i les tècniques d'investigació antropològiques, la construcció de l'alteritat social i cultural a partir dels diferents debats que han marcat el desenvolupament de la teoria i la pràctica antropològiques. També s'aprofundirà en les conseqüències dels debats i del contacte intercultural en temes com el racisme, la xenofòbia i els estereotips; l'etnicitat, les fronteres i els límits; l'aculturació, la hibridez i el mestissatge; la diferència, la diversitat i la desigualtat; la marginació, l'exclusió i la discriminació, entre altres que marquen la vida de la humanitat en la seva pluralitat. Finalment, es realitzarà una breu introducció a la Antropologia en l'actualitat i en l'Àsia Oriental.
Abstract: The course "Introduction to Social and Cultural Anthropology" is dedicated to the knowledge of cultural diversity, intercultural relations and ethnocentrism, as well as to the knowledge of different aspects regarding intercultural communication and mediation, as a basic axis for encouraging diversity respect and equality in interculturality. It is a basic formation course which is essential and necessary to deal with East Asian area studies, since contents learnt are related to the knowledge of cultures and societies which are different from most of the students' ones. Specific objectives are the concept of culture, anthropologic methodology and research techniques, as well as social and cultural otherness construction starting from different debates that have had a significant importance in the development of anthropological theory and practice. We will go further into debates and intercultural contact consequences, such as racism, xenophobia and stereotypes; ethnicity, borders and limits; acculturation, hybridity and miscegenation; diversity and inequality; marginalization, exclusion and discrimination, among others, that mark the humanity in its plurality. Finally, it will be done an introduction to current and East Asian Anthropology.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Estudis d'Àsia Oriental [2500244]
Study plan: Grau en Estudis d'Àsia Oriental [842] ; Grau en Estudis d'Àsia Oriental [823]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 29.3 KB

Anglès
5 p, 29.7 KB

Castellà
5 p, 32.0 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2015-07-22, last modified 2024-04-07



   Favorit i Compartir