El desenvolupament local en l'espai en xarxa : xarxes socials i milieu a l'àrea urbana de Manresa
Llussà Torra, Rafel

Títol variant: Desarrollo local en el espacio-red : redes sociales y milieu en el área urbana de Manresa
Títol variant: Développement local dans l'espace-réseau : réseaux sociaux et milieu à l'aire urbaine de Manresa
Títol variant: Local development in the network space : social networks and milieu in Manresa urban area
Data: 2002
Resum: L'article aborda la qüestió del desenvolupament local i aplica el model de sistemes territorials locals a l'àrea urbana de Manresa (Barcelona). S'hi discuteix, en primer lloc, el concepte de desenvolupament local i els canvis de posició en la xarxa derivats de processos d'extensió metropolitana. El cas de Manresa és presentat, a través de l'anàlisi del paper dels agents socials i de les polítiques de desenvolupament, com a exemple de la importància de la posició en la xarxa i, sobretot, del paper i la capacitat dels actors locals per posar en valor els recursos del seu milieu.
Resum: El artículo aborda la cuestión del desarrollo local y aplica el modelo de sistemas territoriales locales al área urbana de Manresa (Barcelona). Se discute, en primer lugar, el concepto de desarrollo local así como los cambios de posición en la red producidos por procesos de extensión metropolitana. El caso de Manresa se presenta, a través del análisis del papel de los agentes sociales y de las políticas de desarrollo, como ejemplo de la importancia de la posición en la red y, sobre todo, de la capacidad de los actores locales para poner en valor los recursos de su milieu.
Resum: La question du développement local est abordée dans l'article, en appliquant le modèle des systèmes territoriaux locaux à l'aire urbaine de Manresa (Barcelone). On discute d'abord le concept de développement local et les conséquences des processus d'expansion métropolitaine sur la position des lieux dans le réseau. Le cas de Manresa (Barcelone) est présenté, en exposant le rôle des agents sociaux et les politiques de développement, comme exemple de l'importance de la position dans le réseau et, notamment, de la capacité des acteurs locaux pour mettre en valeur les ressources du milieu.
Resum: The paper focuses on the question of local development and applies the local territorial systems model to the urban area of Manresa (Barcelona). The concept of local development is discussed first, as well as the change in place's position within the network derived from metropolitan expansion processes. The role of Manresa's social agents and its development policies are explained, to stress the relevance of the position of places in the network and, foremost, of the role and capability of local actors in putting into value theirs milieu's resources.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Desenvolupament local ; Districte industrial ; Manresa ; Milieu ; Xarxes socials ; Desarrollo local ; Distrito industrial ; Redes sociales ; Développement local ; District industriel ; Réseaux sociaux ; Local development ; Industrial district ; Social networks
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 41 (2002) , p. 63-82, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/31771


20 p, 129.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2006-03-13, darrera modificació el 2022-02-20   Favorit i Compartir