Microbiologia i Parasitologia [103267]
Cabañes Sáenz, Francisco Javier
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Data: 2015-16
Resum: Es tracta d'una assignatura de primer curs de caràcter bàsic en la que l'estudiant haurà d'adquirir els coneixements teòrics que li permetran saber les tècniques i mètodes bàsics per estudiar els microorganismes i paràsits, les estructures, l'organització, la genètica i el creixement microbians, i les seves relacions amb l'hoste, així com el seu control i les tècniques bàsiques de diagnòstic. També adquirir els fonaments de la taxonomia i bases de la sistemàtica de bacteris, fongs i virus, i les característiques dels microorganismes i paràsits causants d'infeccions i/o intoxicacions, i d'aquells d'interès industrial, biotecnològic i ecològic. Els objectius formatius concrets són: - Introduir a l'estudiant en els conceptes bàsics de Microbiologia i Parasitologia. - Proporcionar uns coneixements sobre les tècniques i mètodes microbiològics i parasitològics. - Conèixer i diferenciar els principals tipus de microorganismes i paràsits. - Reconèixer i entendre el paper dels microorganismes i paràsits des de diverses vessants (agents causals de malaltia, microbiota i macrobiota, i aquells d'ús industrial, biotecnològic i ecològic) i conèixer els sistemes de control. Aquesta capacitació que ofereix l'assignatura ha de ser bàsica, però també orientada a les aplicacions en l'àmbit de seguretat alimentària. 1 Microbiologia i Parasitologia 2015 - 2016 Aquests objectius estan complementats amb els corresponents de l'assignatura "Experimentació en el laboratori" que s'imparteix en el mateix semestre i curs i que queden reflectits en la respectiva guia docent.
Resum: Microbiology. Microorganisms. Microscopy. Bacterial cell structure, growth, metabolism, genetics, genomics and taxonomy. Fungi. Viruses. Infection and pathogenicity. Parasitology. Types of parasites and hosts. Protozoa. Trematodes. Cestodes. Nematodes. Arthropods.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Pla d'estudis: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 30.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2015-07-22, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir