Los correlatos acústicos del énfasis en los eslóganes publicitarios
Rodríguez Molina, Lorena
Ríos Mestre, Antonio, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Espanyola)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2015
Descripció: 29 pag.
Resum: En este trabajo, se estudian los correlatos acústicos del énfasis en el anuncio publicitario en español. Para ello, se ha procedido a la grabación y análisis acústico de un eslogan publicitario creado ad hoc, en el que se variaba la posición del acento léxico en la palabra de la marca comercial. El análisis se ha centrado en los tres aspectos fundamentales que determinan el acento enfático en español: variación tonal, incremento de intensidad y duración silábica. Los objetivos perseguidos establecen la influencia de la tonicidad, del patrón acentual y del sexo del hablante en los correlatos acústicos del énfasis.
Resum: Aquest treball estudia els correlats acústics de l'èmfasi a l'anunci publicitari amb espanyol. Per assolir l'objectiu, s'ha gravat i s'ha analitzat acústicament un eslògan d'un anunci creat ad hoc on s'ha variat la posició de l'accent lèxic de la marca comercial. L'anàlisi s'ha centrat amb els tres aspectes fonamentals que determinen l'accent emfàtic en espanyol: variació tonal, increment d'intensitat i duració sil·làbica. Els objectius assolits estableixen la influència de la tonicitat, del patró accentual i del sexe del parlant amb relació als correlats acústics de l'èmfasi.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Llengua i Literatura Espanyoles [2500248]
Pla d'estudis: Grau en Llengua i Literatura Espanyoles [808]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Correlatos acústicos ; Énfasis ; Tonicidad ; Correlats acústics ; Èmfasi ; Tonicitat



29 p, 978.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Filosofia i Lletres. TFG

 Registre creat el 2015-10-09, darrera modificació el 2022-02-03



   Favorit i Compartir