Processament d'àudio mitjançant una FPGA
Martí Camacho, Xavi
Montón i Macián, Màrius, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Microelectrònica i Sistemes Electrònics)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Audio processing using FPGA
Títol variant: Procesamiento de audio mediante una FPGA
Data: 2015-06-30
Resum: Les FPGA són àmpliament utilitzades en molts camps i aplicacions degut a la seva capacitat de còmput i a la flexibilitat que ofereixen en ser programades. En àudio, les FPGA ofereixen una gran capacitat de processament, conversió i compressió en quant al processament de senyals (DSP), gràcies al paralel·lisme inherent en la seva arquitectura. Així, doncs, en aquest projecte s'han realitzat un conjunt de proves basades en el processament de mostres d'àudio a través de filtres digitals implementats mitjançant MATLAB en un simulador HDL (ModelSim), per determinar de manera aproximativa la capacitat computacional d'una FPGA a l'hora de processar àudio. Finalment, s'han aplicat aquests resultats a un model concret de FPGA existent al mercat, tenint en compte el hardware i característiques pròpies d'aquesta, per a aproximar-nos al rendiment que obtindriem utilitzant una FPGA real per a processar àudio.
Resum: FPGAs are frecuently used in various applications due to their high computing capacity and their flexibility to be programmed. In audio, FPGAs offer high processing, conversion and compression cappabilities in digital signal processing (DSP) therms, thanks to the inherent parallelism of their architecture. Therefore, this project consisted in executing a set of tests based on processing audio samples through digital filters implemented using MATLAB in a HDL simulator (ModelSim), to determinate aproximately the computing capacities of a FPGA. Finally, these results have been applied to a concrete FPGA, taking into account its own hardware and features, to get an aproximate idea of the performance we could see using a real FPGA to process audio.
Resum: Las FPGA son ampliamente utilizadas en muchos campos y aplicaciones debido a su capacidad de cómputo y a la flexibilidad que ofrecen al ser programadas. En audio, las FPGA ofrecen una gran capacidad de procesamiento, conversión y compresión en cuanto al procesamiento de señales (DSP), gracias al paralelismo inherente en su arquitectura. Así, pues, en este proyecto se han realizado un conjunto de pruebas basadas en el procesamiento de muestras de audio a través de filtros digitales implementados mediante MATLAB en un simulador HDL (ModelSim), para determinar de forma aproximativa la capacidad computacional de una FPGA a la hora de procesar audio. Finalmente, se han aplicado estos resultados a un modelo concreto de FPGA existente en el mercado, teniendo en cuenta el hardware y características propias de la misma, para aproximarnos al rendimiento que obtendríamos utilizando una FPGA real para procesar audio.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: Treball final de grau ; Text
Àrea temàtica: Menció Enginyeria de Computadors
Matèria: FPGA ; Filtres digitals ; Processament àudio ; Null



9 p, 1.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2015-11-19, darrera modificació el 2023-07-22



   Favorit i Compartir