Herramienta de segmentación semiautomática de imágenes mediante visión por computador
Francisco Ortiz, Jorge
Bernal del Nozal, Jorge, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Tool semiautomatic image segmentation using computer vision
Títol variant: Eina de segmentació semiautomàtica d'imatges mitjançant visió per computador
Data: 2015-06-25
Resum: El proyecto propone una herramienta de segmentación semiautomàtica de imágenes usando visión por computador. El objectivo es poder segmentar imágenes que contienen gestos realizados con las manos para su posterior interpretación como parte de una aplicación posterior. Para llevar a cabo esta herramienta primeramente se realiza un estudio del estado del arte para poder analitzar las capacidades de las herramientas actuales que ya realizan esta función, tratando de aprovechar lo que éstas nos oferecen. Posteriormente al estudio se explica el desarrollo de la nueva herramienta, que consta de tres fases: preprocesamiento de la imagen, generación semiautomática de marcadores mediante el metodo connected labeled components, y la utilización del algoritmo Watershed que finalmente se encarga de hacer la segmentación final. Los resultados preliminares mostrados en este documento indican un gran potencial de la técnica desarrollada, ofreciendo resultados prometedores de segmentación sin requerir del usuario final más que marcar un punto en la imagen.
Resum: This project proposes a semi-automatic computer vision tool for segmenting images. The final objective is to segment images which contains persons performing a series of gestures; our methodology aims at segmenting both hands and the head as part of a bigger pipeline which would include the recognition of the actions performed. To develop our tool we have first carried out a research on the State-of-the-art on semi-automatic segmentation in order to explore the capabilities of existint approaches in order to obtain knowledge to create our tool. After this, we propose our segmentation methodology which consists of three stages: image preprocessing, semi-automatic foreground marker generation using connected labeled components and finally, the use of Watersheds to obtain the final segmentation. Preliminary results show the potential of our tool to be used for segmenting the proposed structures; our method is able to obtain promising segmentation results with minimal user interaction.
Resum: El projecte proposa una eina de segmentació semiautomàtica d'imatges utilitzant visió per computador. L'objectiu es pode segmentar imatges que contenen gestos realitzats amb les mans per a la seva posterior interpretació com a parte d'una aplicació posterior. Per portar a terme aquesta eina primerament es realitza un estudi del estat de l'art per a poder analitzar les capacitats de les eines actuals que ja realitzen aquesta funció, tactant d'aprofitar el que aquestes ofereixen. Posteriorment a l'estudi s'explica el desenvolupament de la nova eina, que consta de tres fase: preprocesament de l'imatge, generació semiautomàtica de marcadors mitjançant el mètode connected labeled components, i l'utilització de l'algoritme Watershed que finalment s'encarrega de fer la segmentació final. Els resultats preliminars mostrats en aquest document indiquen un gran potencial de la tècnica desenvolupada, oferint resultats prometedors de segmentació sense requerir de l'usuari final més que per a marcar un punt en la imatge.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: Treball final de grau ; Text
Àrea temàtica: Menció Computació
Matèria: Segmentació ; Marcadors ; Foreground ; Preprocessat ; Watersheds ; Segmentación ; Marcadores ; Preprocesado ; Segmentation ; Markers ; Preprocessing



12 p, 1.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2015-11-19, darrera modificació el 2023-07-22



   Favorit i Compartir