Mai a mi! Ocultació de la violència en la parella a Querétaro (Mèxic)
Meza de Luna, María Elena (Universidad Autónoma de Querétaro (Mèxic). Facultad de Ciencias Políticas y Sociales)
Cantera Espinosa, Leonor M. (María) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Social)

Títol variant: ¡Nunca a mí! Ocultamiento de la violencia en la pareja en Querétaro (México)
Títol variant: Never to me! Concealment of intimate partner violence in Querétaro, Mexico
Data: 2015
Resum: En la majoria de les nacions occidentals, una de cada quatre dones està en risc de patir violència en la parella. A Mèxic, aquesta proporció és encara més elevada. Tanmateix, la violència en la parella no només afecta les dones, sinó també els homes. Però quan la pateixen, unes i altres tendeixen a ocultar-ho. Els resultats d'aquest treball revelen els principals factors que contribueixen a l'ocultació d'aquest tipus de violència, entre els quals es troben els estereotips de gènere, l'aïllament i la ineficiència socioestructural del sistema.
Resum: En la mayoría de las naciones occidentales, una de cada cuatro mujeres está en riesgo de sufrir violencia en la pareja. En México, esta proporción es aún más elevada. Sin embargo, la violencia en la pareja no sólo afecta a las mujeres, sino también a los hombres. Pero cuando la sufren, unas y otros tienden a ocultarlo. Los resultados de este trabajo revelan los principales factores que contribuyen a la ocultación de este tipo de violencia, entre los cuales se encuentran los estereotipos de género, el aislamiento y la ineficiencia socioestructural del sistema.
Resum: In most Western nations one in four women are at risk of suffering intimate partner violence. In Mexico, this proportion is even higher. However, intimate partner violence affects not only women but also men. But when they suffer it, both women and men tend to hide it. The results of this study reveal the main factors contributing to the concealment of such violence, among which are gender stereotypes, isolation and socio- structural system inefficiency.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Matèria: Violència familiar ; Mèxic
Publicat a: UAB divulga, Desembre 2015, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 138.1 KB

Español
2 p, 144.2 KB

English
2 p, 144.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2016-02-05, darrera modificació el 2022-03-02



   Favorit i Compartir