La enseñanza del chino estándar en Cataluña
Chen, Kaiwei
Zhou, Minkang, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i d'Interpretació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Títol variant: Ensenyament del xinès estàndard a Catalunya
Títol variant: Teaching of standard Chinese in Catalonia
Data: 2015
Resum: El siguiente trabajo analiza en diferentes perspectivas la situación de la enseñanza del chino estándar en Cataluña. Comenzando por la inmigración china en Cataluña, he presentado los primeros contactos de la población china con los nativos catalanes. A continuación, por una parte, he concretado mi estudio en el sector de la educación pública, específicamente en la educación obligatoria, las universidades catalanes y las Escuelas Oficiales de Idiomas. Por otra parte, he estudiado la situación del chino estándar en la educación privada de Cataluña, teniendo en cuenta las escuelas privadas y, como caso de estudio, el Instituto Confucio de Barcelona. Para completar el análisis, he examinado la publicación de los materiales de aprendizaje del chino estándar en castellano y en catalán de diferentes edades en fuentes diversas. Finalmente, a partir de este estudio, he resumido la situación actual del chino estándar en Cataluña.
Resum: El següent treball analitza en diferents perspectives la situació de l'ensenyament del xinès estàndard a Catalunya. Començant per la immigració xinesa a Catalunya, he presentat els primers contactes de la població xinesa amb els nadius catalans. A continuació, d'una banda, he concretat el meu estudi en el sector de l'educació pública, específicament en l'educació obligatòria, les universitats catalanes i l'Escola Oficial d'Idiomes. D'altra banda, he estudiat la situació del xinès estàndard en l'educació privada de Catalunya, tenint en compte les escoles privades i, com a cas d'estudi, l'Institut Confuci de Barcelona. Per completar l'anàlisi, he examinat la publicació dels materials d'aprenentatge del xinès estàndard en castellà i en català de diferents edats en fonts diverses. Finalment, a partir d'aquest estudi, he resumit la situació actual del xinès estàndard a Catalunya.
Resum: The following paper analyzes from a variety of perspectives the current implementation of standard Chinese into the Catalonia education system. Starting with the Chinese Immigration in Catalonia I have portrayed the first contact between the Chinese and the native population. On one hand I have focused my research into the public educative system specifically into the compulsory education, the Catalan universities and the Official Language Schools. On the other hand, I have studied the state of Chinese in the private education sector of Catalonia, taking into account private schools and, as a case study, the Confucius Institute of Barcelona. To complete the analysis, I examined published learning materials of standard Chinese in Spanish and Catalan directed toward different age groups from various sources. Finally, from this study, I have summarized the current status of standard Chinese in Catalonia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà.
Titulació: Estudis de l'Àsia Oriental (xinès) [2500244]
Pla d'estudis: Estudis de l'Àsia Oriental [823]
Document: bachelorThesis ; Text
Matèria: Xinès estàndard ; Llengües estrangeres ; FICB ; Ensenyament ; Catalunya ; Chino estándar ; Lenguas extranjeras ; Enseñanza ; Cataluña ; Standard Chinese ; Foreign languages ; Education ; Catalonia25 p, 697.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Traducció i d'Interpretació. TFG

 Registre creat el 2016-02-24, darrera modificació el 2018-10-28   Favorit i Compartir