Estudi del metabolisme i del flux energètic de les instal·lacions dels hàbitats de la secció de primats del Zoo de Barcelona : estudi científico-tècnic de la secció de primats del Zoo
Górriz, Sergi
Martínez, Juan Jesús
Roig, Sergi
Santana, Katherin
Oliver i Solà, Jordi, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Martínez Gasol, Carles, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Rieradevall, Joan, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Boada, Martí, 1949- , tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Hierro Gutiérrez, Almudena, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Física)
Duch Cortinas, Jordi, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2015
Descripció: 144 pag.
Resum: El Zoològic de Barcelona realitza una funció de conservació i divulgació molt important a nivell global a més duu a terme accions que l'encaminen cap a la sostenibilitat i l'eco-eficiència. S'ha analitzat el metabolisme i flux energètic de quatre dels hàbitats del Zoo, concretament l'hàbitat de Galeria de petits primats, Galeria de Titís, hàbitat de Micos Aranya i hàbitat de Drils per tal de determinar els punts forts i les mancances d'aquets i proposar millores que ajudin al Zoo a avançar en el camí cap a la sostenibilitat i l'eco-eficiència. Els vectors estudiats han estat l'energètic -que inclou l'electricitat i el gas- l'hídric i d'aliments. A més s'ha realitzat un estudi de les espècies al seu hàbitat natural per tal de detectar els seus requeriments. Amb les dades obtingudes s'ha relacionat la demanda dels vectors de cada hàbitat amb els requeriments específics de cada espècie i s'ha obtingut que l'hàbitat que té una demanda elèctrica més elevada per individu (16. 365kWh/individu) és el que té una major adequació per aquest. El fet de que el Zoo només disposi de dades en conjunt del seu metabolisme -i no seccionades per instal·lacions- aporta a aquest estudi un grau més d'importància ja que es podran detectar els punts a millorar de la secció estudiada.
Resum: El Zoológico de Barcelona realiza una función de conservación y divulgación muy importante a nivel global además lleva a cabo acciones que lo encaminan hacia la sostenibilidad y eco-eficiencia. Se ha analizado el metabolismo y flujo energético de cuatro de los hábitats del Zoo, concretamente el hábitat de Galería de pequeños primates, Galería de Titís, hábitat de Monos Araña y hábitat de Driles para determinar los puntos fuertes y las carencias de estos y proponer mejoras que ayuden al Zoo a avanzar en el camino hacia la sostenibilidad y la eco-eficiencia. Los vectores estudiados han sido el energético -que incluye la electricidad y el gas- hídrico y alimentos. Además se ha realizado un estudio de las especies en su hábitat natural para detectar sus requerimientos. Con los datos obtenidos se ha relacionado la demanda de los vectores de cada hábitat con los requerimientos específicos de cada especie y se ha obtenido que el hábitat que tiene una demanda eléctrica más elevada por individuo (16. 365kWh/individuo) es el que tiene una mayor adecuación para sus habitantes. El hecho de que el Zoo sólo disponga de datos en el conjunto de su metabolismo -y no seccionadas por instalaciones- aporta a este estudio un grado más de importancia ya que se podrán detectar los puntos a mejorar de la sección estudiada.
Resum: Barcelona Zoo performs a very important role the in conservation and protection of different animal species and the Zoo is also concerned with improving sustainability and eco-efficiency. Four different exhibits of the Zoo were analyzed, the Small Primates exhibit, the Marmosets exhibit, the Spider monkey exhibit and the Drill exhibit. The study was designed to determinate the weakness and strengths of exhibits in order to propose improvements to the sustainability and eco-efficiency of the Zoo. The factors studied were use of energy -which includes gas and electricity- hydrological use and the use of food. Moreover, the study was designed to study the species ina recreation of their natural habitat in order to determine each animal's requirement species and the exhibits that has been obtained is a higher electrical demand per individual (16. 365kWh/individual) is having a major adjustment to them. The fact that the Zoo has collected metabolism data gives the study a further degree of importance because this data can be used to detect areas of improvement.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Pla d'estudis: Grau en Ciències Ambientals [959]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Zoo de Barcelona ; Primats ; Metabolisme ; Sostenibilitat ; Eco-eficiència ; Fluxos energètics ; Hàbitats



Memòria
144 p, 4.5 MB

Article
10 p, 494.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències. TFG

 Registre creat el 2016-03-07, darrera modificació el 2022-05-01



   Favorit i Compartir