Enriquiment sensorial amb feromones per millorar el benestar de lleons en captivitat
Martínez Macipe, Míriam (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)

Títol variant: Enriquecimiento sensorial con feromonas para mejorar el bienestar de leones en cautividad
Títol variant: Sensorial enrichment with pheromones for improving the welfare of lions in captivity
Data: 2016
Resum: Els felins es comuniquen mitjançant feromones. Un estudi ha posat a prova l'efectivitat de dues feromones segregades pel gat domèstic a l'hora de millorar el benestar de lleons que viuen en un zoo. Utilitzades en forma de gel difusor i col·locades per tot el tancat que envoltava les instal·lacions dels animals, s'ha comprovat que augmenten la quantitat de temps que els lleons dediquen a "jugar", a comportaments socials i a tenir activitat, i redueixen l'ansietat i l'estrès ocasionat per la captivitat.
Resum: Los felinos se comunican mediante feromonas. Un estudio ha puesto a prueba la efectividad de dos feromonas segregadas por el gato doméstico a la hora de mejorar el bienestar de leones que viven en un zoo. Utilizadas en forma de gel difusor y colocadas por todo el cerrado que rodeaba las instalaciones de los animales, se ha comprobado que aumentan la cantidad de tiempo que los leones dedican a "jugar", a comportamientos sociales y a tener actividad, y reducen la ansiedad y el estrés ocasionado por el cautiverio.
Resum: Felines use pheromones to communicate. A study tested the effectiveness of two pheromones secreted by the domestic cat in improving the welfare of lions living in a zoo. In gel diffusor form and placed around the animals' enclosure, it was found that they increase the quantity of time that lions employ in "play", in social behaviour and activity, and reduce the anxiety and stress caused by captivity.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Matèria: Animals salvatges en captivitat
Publicat a: UAB divulga, Febrer 2016, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 160.8 KB

Español
2 p, 162.3 KB

English
2 p, 163.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2016-03-09, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir