Tires de paper per avaluar la toxicitat de l'aigua
Pujol Vila, Ferran (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)
Vigués, Núria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)
Mas Gordi, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)

Títol variant: Tiras de papel para evaluar la toxicidad del agua
Data: 2016
Resum: Les tècniques d'anàlisis químiques utilitzades per analitzar mostres d'aigua que poden contenir diversos contaminants tenen certes limitacions. Investigadors del grup de Microbiologia Ambiental del Departament de Genètica i Microbiologia de la UAB han desenvolupat una tècnica senzilla i de baix cost per a la detecció de toxicitat en aigua. Aquesta consisteix en monitoritzar el canvi de color de matrius de paper que contenen bacteris i un colorant que canvia de color quant és respirat pels microorganismes.
Resum: Las técnicas de análisis químicos utilizadas para analizar muestras de agua que pueden contener diversos contaminantes tienen ciertas limitaciones. Investigadores del grupo de Microbiología Ambiental del Departamento de Genética y Microbiología de la UAB han desarrollado una técnica sencilla y de bajo coste para la detección de toxicidad en agua. Ésta consiste en monitorizar el cambio de color de matrices de papel que contienen bacterias y un colorante que cambia de color cuando es respirado por los microorganismos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Matèria: Aigua ; Contaminació ; Toxicologia ; Toxicitat ; Proves
Publicat a: UAB divulga, Abril 2016, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 131.8 KB

Español
2 p, 143.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2016-04-29, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir