Com (no) parlar sobre adopció a Espanya
Frekko, Susan E.
Leinaweaver, Jessaca B. (Brown University)
Marre, Diana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Antropologia Social i Cultural)

Títol variant: Cómo (no) hablar sobre adopción en España
Títol variant: How (Not) to Talk About Adoption
Data: 2016
Resum: A Espanya, que fins el 2008 va tenir un dels índexs de natalitat més baixos del món i un dels més alts en adopcions internacionals, és difícil parlar sobre adopció en l'àmbit de la família, com així també en l'àmbit de les diferents professions i de la investigació relacionada amb la mateixa. Aquestes dificultats de comunicació, com ha demostrat aquesta investigació qualitativa, s'originen en la coexistència de dos ideals competitius sobre la relació existent entre la creació i el suport a la família i la comunicació sobre la mateixa.
Resum: En España, que hasta 2008 tuvo uno de los índices de natalidad más bajos del mundo y uno de los más altos en adopciones internacionales, es difícil hablar sobre adopción en el ámbito de la familia, como así también en el ámbito de las diferentes profesiones y de la investigación relacionada con la misma. Estas dificultades de comunicación, como ha demostrado esta investigación cualitativa, se originan en la coexistencia de dos ideales competitivos acerca de la relación existente entre la creación y el apoyo a la familia y la comunicación sobre la misma.
Resum: Speaking about adoption in Spain, where until 2008 it was one of the countries with the lowest birth rate and an extremely high adoption rate,is difficult for parents, professionals, and researchers alike. Qualitative research has revealed that two competing, co-existing ideals about the relationship between family creation and support and how this is dealt with are at the root of these communicative difficulties.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Matèria: Adopció ; Comunicació
Publicat a: UAB divulga, Abril 2016, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 146.0 KB

Español
2 p, 139.7 KB

Englis
2 p, 137.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2016-04-29, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir