Marques d'aigua pel seguiment de documents PDF
Rojas Rodríguez, Alex
Duran Cals, Jordi, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Watermarks PDF documents for tracking
Títol variant: Marcas de agua para el seguimiento de documentos PDF
Data: 2016-02-10
Resum: Aquest projecte té com objectiu principal la implementació d'una eina capaç de fer modificacions en un document PDF per posteriorment dur a terme un seguiment sobre el mateix. La motivació d'aquest projecte és l'increment, en la actualitat, de l'ús de la xarxa per a compartir documents, molts cops amb drets d'autor, i del poc control que tenim sobre aquets. Per a dur a terme el nostre objectiu farem ús de la llibreria iText, programada en Java, que ens permetrà poder fer un marcatge digital, o marca d'aigua, en un document un cop sigui descarregat. Per a la part pràctica, tenint en compte que aquest projecte es desenvolupa en un àmbit universitari, s'utilitzarà l'exemple d'un professor que penja els seus apunts a la plataforma del Campus Virtual. Aquest cas pràctic ens mostrarà el procés de marcatge i la posterior recuperació de les dades marcades en el document.
Resum: This project's main objective is the implementation of a tool able to make changes in a PDF document for later conducted a follow-up on it. The motivation of this project is the increase, in the present, of use the network to share documents, often copyrighted, and we have little control over these last. In order to accomplish our goal we will use the iText library, programmed in Java, allowing us to make a digital mark, or watermark, in a document after it is downloaded. For the practical part, given that the project is developed in a university setting, used the example of a teacher who shared his notes on the Virtual Campus platform. This practic case will show the marking process and the subsequent recovery of the data marked in the document.
Resum: Este proyecto tiene como objetivo principal la implementación de una herramienta capaz de hacer modificaciones en un documento PDF para posteriormente llevar a cabo un seguimiento sobre el mismo. La motivación de este proyecto es el incremento, en la actualidad, del uso de la red para compartir documentos, muchas veces con derechos de autor, y del poco control que tenemos sobre éstos. Para llevar a cabo nuestro objetivo haremos uso de la librería iText, programada en Java, que nos permitirá poder hacer un marcaje digital, o marca de agua, en un documento una vez sea descargado. Para la parte práctica, teniendo en cuenta que este proyecto se desarrolla en un ámbito universitario, se utilizará el ejemplo de un profesor que cuelga sus apuntes a la plataforma del Campus Virtual. Este caso práctico nos mostrará el proceso de marcaje y la posterior recuperación de los datos marcados en el documento.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: Treball final de grau ; Text
Àrea temàtica: Menció Tecnologies de la Informació
Matèria: Marques d'aigua ; PDF ; Divulgació sense consentiment ; Java ; Itext ; Seguretat ; Drets d'autor ; Marcas de agua ; Divulgación sin consentimiento ; Seguridad ; Derechos de autor ; Water marks ; Divulgation without consent ; Security ; Copyright



13 p, 924.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2016-05-11, darrera modificació el 2023-07-22



   Favorit i Compartir