Barcelona 1941-1942 (Segons els informants falangistes)
Espinet, Francesc (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Història Moderna i Contemporània)

Data: 2006
Resum: A la Barcelona de postguerra existien diverses instàncies repressores. Una d'elles era la Falange. Fa uns anys es trobaren en un abocador alguns papers obra de falangistes que posen de manifest aquesta repressió, especialment en la vida quotidiana dels barris occidentals barcelonins. En les línies que segueixen es descriu aquesta repressió, alhora que es donen a conèixer els documents que la posen de manifest.
Resum: En la Barcelona de posguerra existían diversas instancias represoras. Una de ellas era la Falange. Hace unos años se encontraron en un vertedero diversos papeles obra de falangistas que evidencian esta represión, especialmente en la vida cotidiana de los barrios occidentales barceloneses. En este artículo se describe esta represión a la vez que se dan a conocer los documentos que las ponen de manifiesto.
Resum: In the postwar Barcelona there were several repressive applications. One of them was the Falange. Some years ago some Falangists papers were found in a dump and they bring to light this repression, especially in the daily life of the occidental neighborhoods from Barcelona. In this article this repression is described, while are introduced the documents that bring it to light.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Barcelona ; Repressió ; Postguerra ; Vida quotidiana ; Franquisme ; Represión ; Posguerra ; Falange ; Vida cotidiana ; Franquismo ; Repression ; Postwar period ; Daily life ; Franco's regime
Publicat a: HMiC, N. 4 (2006) p. 225-276, ISSN 1696-4403

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/HMiC/article/view/53285


52 p, 7.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2007-01-26, darrera modificació el 2022-02-20



   Favorit i Compartir