Espècies hiperacumuladores de metalls presents al Pirineu català oriental
Martos Arias, Soledad (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Gallego Páramo, Berta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Sáez, Llorenç (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
López-Alvarado, Javier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Cabot, Catalina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Poschenrieder, Charlotte (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)

Títol variant: Especies hiperacumuladoras de metales presentes en el Pirineo catalán oriental
Data: 2016
Resum: Hi ha espècies vegetals que toleren altes concentracions de metalls pesants, les absorbeixen i les acumulen a les tiges i les fulles, fet que les converteix en potencials netejadores de sòls contaminats. Un estudi ha cultivat plantes d'una d'aquestes espècies procedents de llavors recollides en diferents localitats del Pirineu català oriental. Els resultats mostren l'alta capacitat d'hiperacumulació de zinc i cadmi d'aquesta espècie, així com les diferències en aquest fet entre les diferents poblacions estudiades.
Resum: pesados, las absorben y acumulan en los tallos y las hojas, lo que las convierte en potenciales limpiadoras de suelos contaminados. Un estudio ha cultivado plantas de una de estas especies procedentes de semillas recogidas en diferentes localidades del Pirineo catalán oriental. Los resultados muestran la alta capacidad de hiperacumulación de zinc y cadmio de esta especie, así como las diferencias en este hecho entre las diferentes poblaciones estudiadas.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Maig 2016, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 45.7 KB

Español
3 p, 160.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2016-06-02, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir