Increment de la mida del genoma en híbrids de Drosophila
García Guerreiro, María Pilar (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)

Títol variant: Incremento del tamaño del genoma en híbridos de Drosophila
Títol variant: Increase of Genome Size in Drosophila Hybrids
Data: 2016
Resum: Drosophila buzzatii i D. koepferae són dues espècies de mosques del vinagre que comparteixen distribució en zones àrides de Bolívia i del nord-oest d'Argentina. Aquestes dues espècies tenen la capacitat de produir híbrids al laboratori quan s'encreuen mascles de D. buzzatii i femelles de D. koepferae. Els científics de la UAB han observat que el genoma de les femelles híbrides va experimentar un augment de mida que podria ser explicat per la proliferació massiva de seqüències d'ADN mòbils.
Resum: Drosophila buzzatii y D. koepferae son dos especies de moscas del vinagre que comparten distribución en zonas áridas de Bolivia y del noroeste de Argentina. Estas dos especies tienen la capacidad de producir híbridos en el laboratorio cuando se cruzan machos de D. buzzatii y hembras de D. koepferae. Los científicos de la UAB han observado que el genoma de las hembras híbridas experimentó un aumento de tamaño que podría ser explicado por la proliferación masiva de secuencias de ADN móviles.
Resum: Drosophila buzzatii and D. koepferae are two fruit fly species coexisting in the arid zones of Bolivia and the Argentine Northwest. The two species are capable of producing hybrids in laboratory when D. buzzatii males are crossed with D. koepferae females. UAB scientists observed an increase of hybrid female genome size that could be due to the massive proliferation of mobile DNA sequences.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2016, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 63.9 KB

Español
3 p, 590.5 KB

English
2 p, 474.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2016-06-30, darrera modificació el 2022-11-04



   Favorit i Compartir