Ruptura del compromís igualitari per sostenir l'Estat de benestar a Europa?
Martin, Antonio (Martin Artiles) (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT))
Molina Romo, Óscar 1962- (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT))
Carrasquer, Pilar, 1957- (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT))

Títol variant: ¿Ruptura del compromiso igualitario para sostener el Estado de bienestar en Europa?
Títol variant: Is a Break with Egalitarian Commitment Necessary to Sustain Europe's Welfare State?
Data: 2016
Resum: Els valors col·lectivistes, basats en les idees del compromís social igualitari, es tendeixen a trencar. Per a aquells perfils que han format la classe treballadora tradicional, el "tancament social" davant la immigració constitueix un mecanisme de defensa davant la competència per la redistribució, el benestar i l'ocupació, el que es reflecteix en opinions negatives cap a la immigració. D'altra banda, per a aquells perfils que conformen la classe mitjana, amb nivell d'estudis alts, rendes altes i posició social mitjana alta, l'opinió sobre la immigració i la demanda de solidaritat no és una opció preferent perquè confien en l'èxit de les seves trajectòries individuals.
Resum: Los valores colectivistas, basados en las ideas del compromiso social igualitario, se tienden a romper. Para aquellos perfiles que han formado la clase trabajadora tradicional, el "cierre social" ante la inmigración constituye un mecanismo de defensa ante la competencia por la redistribución, el bienestar y el empleo, lo que se refleja en opiniones negativas hacia la inmigración. Por otro lado, para aquellos perfiles que conforman la clase media, con nivel de estudios altos, rentas altas y posición social media alta, la opinión sobre la inmigración y la demanda de solidaridad no es una opción preferente porque confían en el éxito de sus trayectorias individuales.
Resum: Collectivist values, based on the idea of egalitarian social compromise, tend to break. For those profiles which have made up the traditional working class, social closure is a defence mechanism against competition for redistribution, which is reflected in negative views toward immigration. For those making up the middle class, with high levels of education, high incomes and upper middle positions, opinion on immigration and demand for solidarity is not a preferred option because they rely on the success of their individual trajectories.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2016, p. 1-2, ISSN 2014-6388Català
2 p, 35.0 KB

Español
2 p, 137.0 KB

English
2 p, 139.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2016-06-30, darrera modificació el 2023-10-01   Favorit i Compartir