Mètodes de la recerca lingüística [100198]
Cebrian, Juli
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Research methods for Linguistics
Data: 2016-17
Resum: - Introduir als alumnes als diferents paradigmes per l'estudi de la llengua anglesa, els principals mètodes d'investigació en lingüística, i obtenir experiència pràctica per a realitzar un petit projecte d'investigació . - Familiaritzar els estudiants amb els mètodes de recerca en lingüística més comuns a la seva àrea d'interès i amb el format i l'estructura de les publicacions de recerca. Els curs proporciona una introducció als mètodes, les eines i les tècniques més habituals per l'anàlisi, la interpretació i la presentació de dades lingüístiques provinents de la investigació en diferents aspectes de la llengua anglesa. Els temes tractats poden incloure temes de les àrees de la lingüística general, l'adquisició del llenguatge, la psicolingüística, la sociolingüística i la dialectologia. Es tractarà també el procés d'elaboració d'un projecte de recerca. Els estudiants aprendran a interpretar dades publicades i a avaluar la idoneïtat de diferents dissenys metodològics per a diferents objectius d'investigació.
Resum: - To introduce students to the various paradigms for the study of English, to the main research methods in linguistics, and to obtain practical experience in undertaking a short research project. - To familiarize students with the basic methods of undertaking linguistic research in their area of interest and to make published research more accessible to students. This course introduces students to the main methods, tools and techniques used in the analysis, interpretation and presentation of linguistic data from research on different aspects of the English language. Topics may include research in the areas of general linguistics, language acquisition, psycholinguistics, sociolinguistics and dialectology. The practical steps involved in carrying out research will be presented and discussed. Participants will be taught how to interpret data published in research journals and will learn to assess the suitability of different research designs to particular research questions.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès
Titulació: Estudis anglesos [2500245]
Pla d'estudis: Grau en Estudis Anglesos [801]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 87.2 KB

Anglès
6 p, 86.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2016-07-04, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir