Identitats, Diversitat i Convivència Intercultural [42446]
Giró Martí, Francesc Xavier
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Additional title: Identidades, Diversidad y Convivencia Intercultural
Date: 2016-17
Abstract: Els col·lectius humans es veuen sovint implicats en conflictes i al llarg del seu desenvolupament construeixen les seves identitats a partir de les seves vivències i de les representacions d'aquestes en els discursos socials. Els mitjans són productors i reproductors de discursos i, per tant, influeixen en la configuració de les identitats, que alhora poden alimentar nous conflictes. Els objectius del mòdul són: a) Estudiar la participació dels mèdia en conflictes relacionats amb les identitats col·lectives, en particular en processos relatius a la interculturalitat, el racisme i la xenofòbia en las societats industrials. b) Revisar conceptes clau: ideologia, identitat, nacionalisme, multiculturalisme, interculturalitat, racisme, xenofòbia.
Abstract: Los colectivos humanos se ven a menudo implicados en conflictos y a lo largo de su desarrollo construyen sus identitatdes a partir de las vivencias y de las representaciones de estos discursos sociales. Los medios son productores y reproductores de discursos y. por lo tanto, influyen en la configuración de las identidades, que a su vez pueden alimentar nuevos conflictos. Los objetivos del módulo son: a) Estudiar la participación de los media en conflictos relacionados con las identidades colectivas, en particular, en procesos relativos a la interculturalidad, el racismo y la xenofobia en las sociedades industriales. b) Revisar conceptos clave: ideología, identidad, nacionalismo, multiculturalismo, interculturalidad, racismo, xenofòbia.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Mitjans, Comunicació i Cultura [4313227]
Study plan: Mitjans, Comunicació i Cultura [1117]Català
5 p, 79.3 KB

Castellà
5 p, 77.9 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2016-07-04, last modified 2018-10-27   Favorit i Compartir