Per citar aquest document: https://ddd.uab.cat/record/159836
Psicologia criminal aplicada [100446]
Garrido Gaitan, Elena
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Títol variant: Applied Criminal Psychology
Títol variant: Psicología criminal aplicada
Data: 2016-17
Resum: Els objectius marc de l'assignatura intenten ser un reflex d'alguns els objectius primordials del grau. Així, l'assignatura es planteja com un aprofundiment en els continguts treballats a l'assignatura de 1r curs, Fonaments de la psicologia Criminal. Els objectius de l'assignatura intenten ser un reflex d'alguns dels objectius primordials del grau, com ara conèixer els conceptes i fonaments psicològics de la criminologia i familiaritzar-se amb el lèxic psicològic propi del grau. En concret, els alumnes hauran de comprendre els processos psicològics bàsics i els factors de personalitat fonamentals per a l'estudi criminològic des del punt de vista de la Psicologia. En aquest cas, els coneixements seran de tipus aplicat, aprofundint sobre el coneixement de les tipologies de personalitats i la seva influència en la generació i manteniment de conductes delicitives. Alhora, i com a objectiu primordial, els alumnes hauran d'assolir la integració d'elements propis de la psicologia en la feina diària del criminòleg, com l'estudi del la qualitat del testimoniatge, les tècniques d'entrevista i la comprensió de la personalitat i la motivació delictiva en funció dels tipus de delicte.
Resum: The main goals of the subject assume some of the primary objectives of the degree, such as knowing the psychological basis of criminology and introducing the lexicon of the Criminal and Forensic Psychology. Specifically, students will have to understand the basic psychological processes and personality factors related to the criminological study from a psychological point of view. We will work in applied knowledge, deepening on the personality types and their influence on the generation and maintenance of criminal behavior. At the same time, and as a primary goal, students will have to achieve the integration of elements of psychology in the daily work of the criminologist, as the study of the witness quality, interview techniques and understanding the criminal motivation.
Resum: Los objetivos marco de la asignatura intentan ser un reflejo de algunos los objetivos primordiales del grado. Así, la asignatura se plantea como una profundización en los contenidos trabajados en la asignatura de 1r curso, Fundamentos de la Psicología Criminal. Los objetivos de la asignatura intentan ser un reflejo de algunos de los objetivos primordiales del grado, como por ejemplo conocer los conceptos y fundamentos psicológicos de la criminología y familiarizarse con el léxico psicológico propio del grado. En concreto, los alumnos tendrán que comprender los procesos psicológicos básicos y los factores de personalidad fundamentales para el estudio criminológico desde el punto de vista de la Psicología. En este caso, los conocimientos serán de tipo aplicado, profundizando sobre el conocimiento de las tipologías de personalidades y su influencia en la generación y mantenimiento de conductas delicitivas. A la vez, y como objetivo primordial, los alumnos tendrán que lograr la integración de elementos propios de la psicología en el trabajo diario del criminólogo, como el estudio del la calidad del testimonio, las técnicas de entrevista y la comprensión de la personalidad y la motivación delictiva en función de los tipos de delito.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Criminologia [2500257]
Pla d'estudis: Graduat o Graduada en Criminologia [805]Català
5 p, 82.4 KB

Anglès
6 p, 83.9 KB

Castellà
5 p, 82.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials de curs > Programes de curs (Guies docents)

 Registre creat el 2016-07-08, darrera modificació el 2017-10-14   Favorit i Compartir