Cures en Infermeria a l'Adult II [101793]
Arreciado Marañón, Antonia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Additional title: Cuidados en Enfermería en el Adulto II
Date: 2016-17
Abstract: Es tracta d'una assignatura 3 crèdits, de caràcter obligatori i que es duu a terme en el primer semestre de tercer curs. Està emmarcada dins de la matèria d'Infermeria Clínica que està configurada també per les assignatures següents: Matèria: Infermeria clínica Cuidatges infermers a l'adult I 6 ECTS OB 2n curs Cuidatges infermers a l'adult II 3 ECTS OB 3r curs Cuidatges infermers en la infància i l'adolescència 6 ECTS OB 3r curs Cuidatges infermers en el procés d'envellir 3 ECTS OB 2n curs 1 Cuidatges infermers en salut mental 3 ECTS OB 3r curs Cuidatges infermers en situacions complexes 3 ECTS OB 3r curs OBJECTIU GENERAL: Aquesta assignatura pretén proporcionar a l'estudiant la formació necessària per a la prestació correcta d'uns cuidatges infermers a les persones amb problemes de salut prevalents en el nostre entorn i en situacions de risc vital. També, conscienciar l'estudiant dels beneficis que se'n deriven d'ajudar a les persones a centrar-se en els seus propis recursos per tal de que, davant un problema de salut, aconsegueixin l'autonomia necessària per a la presa de decisions sobre la seva salut. OBJECTIUS ESPECÍFICS: En finalitzar l'estudi de les diferents unitats temàtiques, l'alumne haurà de ser capaç de: Entendre la interrelació del "contínuum" salut-malaltia i conèixer els processos més importants que desencadenen les diferents alteracions de salut. Comprendre els factors etiològics, mecanismes fisiopatològics i manifestacions clíniques dels processos de malalties més prevalents en els adults, així com les complicacions que se'n deriven, i de situacions de risc vital. Conèixer la informació necessària per fer una correcta valoració per sistemes i per Necessitats Bàsiques de la persona atesa. Analitzar la informació obtinguda en la valoració, identificar i formular els possibles problemes de la persona atesa que serveixin de base per les intervencions infermeres: els diagnòstics infermers, els problemes interdepenents i els problemes d'autonomia. Planificar les cures infermeres tot incloent-hi els objectius i les intervencions/activitats necessàries per assolir-los. Identificar les potencialitats de la persona atesa per tal de que aquesta pugui aconseguir autonomia en la vigilància i control del seu procés de salut. Contribuir a l'optimització del sistema sanitari en què s'ha d'integrar, proporcionant cures de màxima qualitat.
Abstract: Se trata de una asignatura 3 créditos, de carácter obligatorio y que se imparte en el primer semestre del tercer curso. Está enmarcada dentro de la materia de Enfermería Clínica, que a su vez está configurada también por las asignaturas siguientes: Materia: Enfermería clínica. Cuidados Enfermeros en el Adulto I 6 ECTS OB 2º curso. Cuidados Enfermeros en el Adulto II 3 ECTS OB 3r curso. Cuidados Enfermeros en la Infancia y la Adolescencia 6 ECTS OB 3r curso. Cuidados Enfermeros en el Proceso de Envejecimiento 3 ECTS OB 2º curso. Cuidados Enfermeros en Salud Mental 3 ECTS OB 3r curso. Cuidados enfermeros en Situaciones Complejas 3 ECTS OB 3r curso. OBJETIVO GENERAL: Esta asignatura pretende proporcionar al estudiante la formación necesaria para la prestación correcta de los cuidados enfermeros a las personas con problemas de salud prevalentes en nuestro entorno y en situaciones de riesgo vital. Asimismo, pretende concienciar al estudiante de los beneficios que se derivan de ayudar a las personas a centrarse en sus propios recursos con el fin de que, ante un problema de salud, consigan la autonomía necesaria para la toma de decisiones sobre su salud. OBJETIVOS ESPECÍFICOS: Al finalizar el estudio de las diferentes unidades temáticas, el alumno tendrá que ser capaz de: Entender la interrelación del "continuum" salud-enfermedad y conocer los procesos más importantes que desencadenan las diferentes alteraciones de salud. Comprender los factores etiológicos, mecanismos fisiopatológicos y manifestaciones clínicas de los procesos de enfermedades más prevalentes en los adultos, así como las complicaciones que se derivan y las situaciones de riesgo vital. Conocer la información necesaria para realizar una correcta valoración por sistemas y por necesidades básicas de la persona atendida. Analizar la información obtenida en la valoración e identificar y formular los posibles problemas de la persona atendida que sirvan de base para las intervenciones enfermeras: diagnósticos enfermeros, problemas interdependientes y problemas de autonomía. Planificar los cuidados enfermeros incluyendo los objetivos y las intervenciones/actividades necesarias para alcanzarlos. Identificar las potencialidades de la persona atendida con el fin de que esta pueda conseguir autonomía en la vigilancia y control de su proceso de salud. Contribuir a la optimización del sistema sanitario en el cual se integra, proporcionando cuidados de máxima calidad.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, castellà
Studies: Infermeria [2500891]
Study plan: Grau en Infermeria [830]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 94.8 KB

Castellà
7 p, 219.5 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2016-07-08, last modified 2024-04-06



   Favorit i Compartir