Per citar aquest document: https://ddd.uab.cat/record/160055
Cultura, Societat i Salut [101778]
Blanco Sánchez, Rafaela
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Títol variant: Cultura, Sociedad y Salud
Data: 2016-17
Resum: OBJECTIUS GENERALS Els seus objectius generals són l'estudi de la cultura i la societat i com ambdues influeixen en la salut de les persones. Les infermeres han de tenir cura de les persones en situacions de multiculturalitat i han de conèixer els diferents rituals que les diferents ètnies utilitzen per mantenir la salut. OBJECTIUS ESPECÍFICS Analitzar el continuum salut - malaltia des de el moment de la concepció i fins la mort. Analitzar els diferents rituals durant l'embaràs, part i puerperi en tres cultures presents al nostre territori (magribins, xinesos i autòctons) Comparar els ritual de pas en las diferents etapes de la vida (infància, adolescència, edat adulta i vellesa) Analitzar els rituals per tenir cura de les persones en qualsevol etapa de la seva vida. Fonamentar els rituals funeraris per a les persones de les tres ètnies més prevalents al nostre territori (sud-americans, magribins i autòctons) L'assignatura, té una estreta relació de complementarietat amb alguns temes de les assignatures de Metodologia Científica i Bioestadística, aquesta serà utilitzada per entendre la lectura crítica dels articles cercats. La Salut Pública, les Cures Infermeres Adult I i II, la Infermeria Comunitària així com les Cures Infermeres en el procés d'envelliment i les Cures Infermeres en Situacions Complexes i Cures en Infermeria 1 Infermeres en el procés d'envelliment i les Cures Infermeres en Situacions Complexes i Cures en Infermeria en la Infància Adolescència i a la Dona. Aquets coneixements podran ser aplicats en els diferents Pràcticums que es duran a terme en l'hospital i a l'atenció primària de salut.
Resum: OBJETIVOS GENERALES Los objetivos generales son el estudio de la cultura y la sociedad y cómo ambos aspectos influyen en la salud de las personas. Las enfermeras tienen que cuidar de las personas en situaciones de multiculturalidad y deben conocer los diferentes rituales que las distintas etnias utilizan para conservar su salud. OBJETIVOS ESPECÍFICOS Analizar el continuum salud - enfermedad desde el momento de la concepción y hasta la muerte. Analizar los diferentes rituales durante el embarazo, parto y puerperio en tres culturas presentes en nuestro territorio (magrebí, china y autóctona). Comparar los rituales de paso en las diferentes etapas de la vida (infancia, adolescencia, edad adulta y vejez). Analizar los rituales para cuidar de las personas en cualquier etapa de su vida. Establecer los rituales funerarios para las personas de las tres etnias más prevalentes en nuestro territorio (sudamericana, magrebí y autóctona). La asignatura mantiene una estrecha relación de complementariedad con algunos temas de las asignaturas de Metodología Científica y Bioestadística, que se utilizarán para entender la lectura crítica de los artículos que se leerán. Temas: salud pública, cuidados enfermeros adultos I y II, enfermería comunitaria, cuidados enfermeros en el proceso de envejecimiento, cuidados enfermeros en situaciones complejas y cuidados en enfermería en la infancia, adolescència y en la mujer. Estos conocimientos podrán ser aplicados en los diferentes Prácticums que se llevarán a cabo en el hospital y en la atención primaria de salud.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Infermeria [2500891]
Pla d'estudis: Infermeria [830]Català
7 p, 97.5 KB

Castellà
7 p, 231.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials de curs > Programes de curs (Guies docents)

 Registre creat el 2016-07-08, darrera modificació el 2017-10-14   Favorit i Compartir