Política de l'Àsia Oriental [101527]
Lozano Méndez, Artur
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Títol variant: Política de Asia Oriental
Data: 2016-17
Resum: L'assignatura Política de l'Àsia Oriental analitza la realitat política de la zona, tant des d'una visió internacional, regional o nacional. Els especialistes en Àsia Oriental han de tenir una idea clara de quines són les realitats polítiques de la regió, especialment les de les seves dues potències, la Xina i el Japó. No només s'ofereix una visió general dels diferents sistemes polítics, sinó que es familiaritzarà a l'estudiant amb els elements del sistema: actors, processos i institucions, des d'un punt de vista dinàmic i no estàtic. L'enfocament de la docència pretén posar de relleu la dimensió de la política a qualsevol estudi i aproximació a diferents societats. L'objectiu principal de l'assignatura és analitzar tots aquells elements que conformen la realitat política dels països de la zona, en especial la Xina, Taiwan i el Japó. Per a tal fi, no només analitzarem les institucions dels diferents països de la zona, sinó que, des d'un prisma dinàmic i històricament situat, estudiarem quina és la naturalesa d'aquests actors, les seves relacions i la naturalesa dels processos. En aquest sentit, veurem quins són els diferents actors (partits polítics, faccions, actors sub-estatals, societat civil. . . ), les institucions de l'Estat i dels ens locals, la Constitució, l'Administració pública o el sistema electoral, per nomenar només uns casos.
Resum: La asignatura Política de Asia Oriental analiza la realidad política de la zona, ya sea desde una visión internacional, regional o nacional. Los/las especialistas en Asia Oriental deben poseer conocimientos avanzados de las realidades políticas de la región, especialmente de sus principales potencias, China y Japón. La asignatura ofrece no sólo una visión general de los diferentes sistemas políticos, sino que se pretende familiarizar al/a la estudiante con los elementos que componen el sistema: actores, procesos e instituciones, desde un punto de vista dinámico e históricamente situado. La aproximación docente pretende poner de relieve la importancia de la dimensión política en los estudios de diferentes sociedades. El objetivo principal de la asignatura es analizar todos aquellos elementos que conforman la realidad política de los países de la zona, en especial China, Taiwán y Japón. Con este propósito, se analizarán no sólo las instituciones de los diferentes países de la zona, sino que, desde un prisma dinámico e históricamente situado, estudiaremos cuál es la naturaleza de estos actores, sus relaciones y la naturaleza de los procesos. Así mismo, veremos cuáles son los actores que intervienen (partidos políticos, facciones, actores subestatales, sociedad civil. . . ), las instituciones del Estado y las de los entes locales, la Constitución, la Administración pública o el sistema electoral, entre otros. 1.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, castellà
Titulació: Estudis d'Àsia Oriental [2500244]
Pla d'estudis: Grau en Estudis d'Àsia Oriental [823]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
13 p, 103.7 KB

Castellà
13 p, 124.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2016-07-15, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir