Comptabilitat de Societats [102372]
Vilardell Riera, Immaculada
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Títol variant: Corporate Accounting
Títol variant: Contabilidad de Sociedades
Data: 2016-17
Resum: Aquesta assignatura és una continuació lògica de les assignatures relacionades amb la comptabilitat financera i està dedicada al tractament comptable de les combinacions de negocis, a desenvolupar el procés d'elaboració dels comptes anuals consolidats dels grups de societats i a la seva anàlisi i interpretació posterior. En acabar l'aprenentatge, l'alumne serà capaç de: Registrar comptablement les fusions i escissions de societats en base al PGC. Identificar el perímetre de consolidació d'un grup de societats i formular els comptes anuals consolidats d'un grup aplicant el mètode que correspongui segons la vinculació entre les diferents societats que el conformen. Aplicar les normes per a la formulació dels comptes anuals consolidats de l'estat espanyol i establir-ne les diferències amb les normes internacionals. Aplicar les tècniques i eines d'anàlisi d'estats financers habituals als comptes consolidats per tal de poder emetre un diagnòstic de la situació econòmica i financera del grup.
Resum: This course is a continuation of the financial accounting related subjects. It is dedicated to the accounting treatment of business combinations, the preparation of the consolidated financial statements of the Company and its group and its subsequent analysis and interpretation. At the end of the course, the student will be able to: Accounting record of mergers and divisions of societies based on the IFRS. Identify the scope of consolidation of a group of companies and present the consolidated financial statements, applying the corresponding method depending on the linkage between the group of companies. Apply the accounting rules for the preparation of the consolidated financial statements based on IFRS and the comparison with the Spanish accounting rules. Apply techniques and analysis tools of the financial accounting statements to the consolidated financial statements, in order to diagnose the economic and financial situation of the group of firms.
Resum: Esta asignatura es una continuación de las asignaturas relacionadas con la contabilidad financiera y está dedicada al tratamiento contable de las combinaciones de negocios, al desarrollo del proceso de elaboración de los estados financieros consolidados de los grupos de sociedades y a su análisis e interpretación posteriores. Al finalizar el aprendizaje, el alumno será capaz de: Registrar contablemente las fusiones y escisiones de sociedades en base al PGC. Identificar el perímetro de consolidación de un grupo de sociedades y formular los estados financieros consolidados de un grupo aplicando el método correspondiente según la vinculación entre las sociedades que lo conforman. Aplicar las normas para la formulación de los estados financieros consolidados del estado español y establecer sus diferencias con las normas internacionales. Aplicar las técnicas y las herramientas de análisis de estados financieros habituales a las cuentas consolidadas con el fin de poder emitir un diagnóstico de la situación económica y financiera del grupo.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Grau en Administració i Direcció d'Empreses i Grau en Dret [2501572]
Pla d'estudis: Grau en Administració i Direcció d'Empreses [950]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 79.9 KB

Anglès
6 p, 91.2 KB

Castellà
6 p, 79.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2016-07-15, darrera modificació el 2023-10-21



   Favorit i Compartir