Direcció i Lideratge d'Institucions Educatives [103524]
Tomás Folch, Marina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Títol variant: Direction and Leadership in Educational Institutions
Títol variant: Dirección y Liderazgo de Instituciones Educativas
Data: 2016-17
Resum: L'assignatura que es presenta, de tercer de la titulació de Pedagogia, és la segona part de la matèria "Coordinació i gestió d'institucions educatives" i es complementa amb l'assignatura de "Desenvolupament organitzacional d'institucions educatives". Aquestes dues assignatures formen la base fonamentadora de la menció de 4rt "Gestió de la formació i d'institucions socioeducatives". Situats els estudiants en els processos de canvi i millora de les organitzacions, aquesta assignatura es focalitza en analitzar el rol dels directius com a agents de canvi. Respon així a l'objectiu general del títol que fa referència a Dissenyar i desenvolupar projectes i processos d'intervenció en contextos formatius. Parteix dels fonaments que sobre organització i direcció de centres s'han desenvolupat en les matèries "Educació i contextos educatius", "L'Organització i els grups" i "Disseny, seguiment i avaluació de plans i programes". Al mateix temps, cal assenyalar que aquesta assignatura i la matèria que la conté són complementàries a matèries de quart curs com "Supervisió i inspecció educativa ", "Avaluació de centres i professors", "Models internacionals de qualitat" i "Gestió i desenvolupament de recursos humans a les organitzacions", orientades a iniciar-se en aspectes específics de l'especialització en organització i direcció d'institucions de formació. Els seus objectius són: 1. Analitzar la naturalesa i funcions de la direcció educativa. 2. Caracteritzar el lideratge i les seves relacions amb la direcció educativa. 3. Aplicar estratègies i instruments vinculats amb l'activitat dels directius escolars. 4. Dissenyar programes de desenvolupament personal dels directius.
Resum: Its objectives are: 1. To analyze the nature and functions of management education. 2. Characterize the leadership and relationships with management education. 3. Apply strategies and tools related to the activity of school administrators . 4. Design programs for personal development of managers .
Resum: Los objectivoss son: 1. Analizar la naturaleza y funciones de la dirección educativa. 2. Caracterizar el liderazgo y sus relaciones con la dirección educativa. 3. Aplicar estrategias e instrumentos vinculados a la actividad de los directivos escolares. 4. Diseñar programas de desarrollo personal de los directivos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Pedagogia [2500261]
Pla d'estudis: Graduat o Graduada en Pedagogia [1211]Català
6 p, 83.4 KB

Anglès
6 p, 82.9 KB

Castellà
6 p, 83.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2016-07-15, darrera modificació el 2018-10-27   Favorit i Compartir