Comptabilitat de Costos [102374]
Nicolàs, Pere
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Títol variant: Cost Accounting
Títol variant: Contabilidad de Costes
Data: 2016-17
Resum: Proporcionar els coneixements necessaris que permetin a l'alumne identificar i entendre el context econòmic-financer de la comptabilitat de costos, familiaritzant-lo amb la seva terminologia i aplicacions. Aconseguir que l'alumne descobreixi i sàpiga utilitzar la relació existent entre l'estructura de costos, nivell d'activitat i el benefici d'una empresa. Formar l'alumne en els diferents sistemes d'acumulació i assignació de costos utilitzats per valorar el cost d'un producte o servei i confeccionar el corresponent compte de resultats analític, identificant els costos del producte i els costos del període. Iniciar l'alumne en la problemàtica dels costos indirectes de manera que sigui capaç de comprendre les diferències conceptuals i operatives existents entre els sistemes de costos individualitzats i els globalitzats.
Resum: Provide basic understanding of the economic and financial context of cost accounting and management accounting, and to introduce students to its basic terminology and purposes. Help students discover and learn to use the relationship between costs, activity level and profit of a business. Describe the logic of cost accumulation for inventory valuation and profit measurement. Introduce students to the absorption and contribution approaches to income statement preparation. Make students aware of the conceptual intricacy of indirect costs and familiarize them with the main methods used in practice to allocate these costs to cost objects.
Resum: Proporcionar los conocimientos necesarios que permitan al alumno identificar y entender el contexto económico-financiero de la contabilidad de costes, familiarizándolo con su terminología y aplicaciones. Conseguir que el alumno descubra y sepa utilizar la relación existente entre la estructura de costes, nivel de actividad y el beneficio de una empresa. Formar al alumno en los distintos sistemas de acumulación y asignación de costes utilizados para valorar el coste de un producto o servicio y confeccionar la correspondiente cuenta de resultados analítica, identificando los costes del producto y los costes del período. Iniciar al alumno en la problemática de los costes indirectos de modo que sea capaz de comprender la diferencias conceptuales y operativas existentes entre los sistemas de costes individualizados y los globalizados.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Grau en Economia [2501573] ; Grau en Administració i Direcció d'Empreses i Grau en Dret [2501572]
Pla d'estudis: Grau en Administració i Direcció d'Empreses [950] ; Grau en Economia [952]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 81.6 KB

Anglès
5 p, 79.6 KB

Castellà
5 p, 78.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2016-07-15, darrera modificació el 2023-10-21



   Favorit i Compartir