Introducció a les Ciències Polítiques i a les Relacions Internacionals [101519]
Lopez Vidal, Lluc
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Título variante: Introducción a las ciencias políticas y relaciones internacionales
Fecha: 2016-17
Resumen: Aquesta assignatura té un caràcter de formació bàsica. Això vol dir que serveix de fonament per tal que l'alumnat adquireixi capacitats analítiques aplicables tant a la ciència política com a les relacions internacionals. L'estudiant ha de ser capaç d'expressar i defensar de manera argumentada, i fonamentada les diverses qüestions polítiques més rellevants. L'assignatura pretén dotar l'alumne dels instruments d'anàlisi basics per tal que sigui capaç de situar els debats i temàtiques de la seva especialització (Àsia Oriental) en un context més ampli tant a nivell teòric com dins de la realitat política global. Treballarem i reflexionarem doncs sobre el desenvolupament i l'aplicabilitat de les eines bàsiques de que comptem des de la ciència política actual amb l'objectiu d'entendre i analitzar processos, estructures, actors i discursos. Pel que fa a l'estudi de la realitat internacional, s'introduiran els debats i marcs teòrics que han contribuït per una banda a interpretar el món i per l'altra, a conformar-lo. El curs pretén sobretot augmentar la capacitat crítica de l'estudiant per tal que aquest, amb una base sòlida, pugui reflexionar i interpretar la relació i coherència dels comportaments polítics i esdeveniments, així com dels dilemes, canvis i contradiccions del món i les societats del segle XXI.
Resumen: Esta asignatura tiene un carácter de formación básica. Esto quiere decir que sirve de fundamento para que el alumnado adquiera capacidades analíticas aplicables tanto a la ciencia política como las relaciones internacionales. El estudiante debe ser capaz de expresar y defender de manera argumentada y fundamentada las diversas cuestiones políticas más relevantes. La asignatura pretende dotar al alumno de los instrumentos de análisis básicos para que sea capaz de situar los debates y temáticas de su especialización (Asia Oriental) en un contexto más amplio tanto a nivel teórico como dentro de la realidad política global. Trabajaremos y reflexionaremos pues sobre el desarrollo y la aplicabilidad de las herramientas básicas de que contamos desde la ciencia política actual con el objetivo de entender y analizar procesos, estructuras, actores y discursos. En cuanto al estudio de la realidad internacional, se introducirán los debates y marcos teóricos que han contribuido por un lado a interpretar el mundo y por la otra, a conformarlo. El curso pretende sobre todo aumentar la capacidad crítica del estudiante para que éste, con una base sólida, pueda reflexionar e interpretar la relación y coherencia de los comportamientos políticos y eventos, así como de los dilemas, cambios y contradicciones del mundo y las sociedades del siglo XXI.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, castellà
Titulación: Estudis d'Àsia Oriental [2500244]
Plan de estudios: Grau en Estudis d'Àsia Oriental [823]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 80.3 KB

Castellà
5 p, 80.3 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2016-07-15, última modificación el 2024-04-06



   Favorit i Compartir