Introducció a la Resolució de Problemes i Disseny d'Algorismes [102151]
Estapé Dubreuil, Gloria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Títol variant: Introduction to Problem Solving and Algorithm Design
Títol variant: Introducción a la Resolución de Problemas y Diseño de Algoritmos
Data: 2016-17
Resum: Per la seva ubicació dins la programació del grau, l'assignatura té un paper introductori a la què serà una tasca significativa per a tots els graduats i graduades en Empresa i Tecnologia: resoldre problemes de l'entorn de les organitzacions i les empreses que tinguin relació - directa o indirecta - amb la presa de decisions i la gestió de la informació en aquests àmbits. En aquest sentit, els objectius formatius bàsics de l'assignatura són el següents: Saber descriure els elements essencials que configuren un problema, així com les estratègies bàsiques que es poden adoptar per a la seva resolució. Comprendre el paper de diferents tipus d'elements tant en la contextualització i definició d'un problema, com en la presa de decisions posterior. Comprendre les estructures bàsiques que es fan servir en els algorismes. Conèixer el funcionament d'alguns dels algorismes més comuns per a grans famílies de problemes freqüents en l'entorn de l'empresa. En acabar el curs, els estudiants hauran de ser capaços d'abordar la modelització i resolució de problemes sorgits de l'entorn de les empreses i les organitzacions. En particular, i per a situacions on no calguin eines quantitatives més sofisticades, hauran de poder presentar i argumentar solucions (i elements a tenir en compte en la presa de decisions) en entorns poc ben definits inicialment, a l'estil de les situacions complicades o problemàtiques que es poden trobaren la seva vida professional posterior. La formació que proporciona aquesta assignatura és la base per a cursar-ne d'altres dins el grau, entre les que cal citar la de Fonaments de Programació al segon semestre d'aquest primer curs.
Resum: Por su ubicación dentro de la programación del grado, la asignatura tiene un papel introductorio a la que será una tarea significativa para todos los graduados y graduadas en Empresa y Tecnología: resolver problemas del entorno de las organizaciones y las empresas que tengan relación - directa o indirecta - con la toma de decisiones y la gestión de la información en estos ámbitos. En este sentido, los objetivos formativos básicos de la asignatura son los siguientes: Saber describir los elementos esenciales que configuran un problema, así como las estrategias básicas que pueden adoptarse para su resolución. Comprender el papel que tienen elementos de distintos tipos tanto en la contextualización y definición de un problema, como en la toma de decisiones posterior. Comprender las estructuras básicas que se utilizan para el diseño de algoritmos. Conocer el funcionamiento de algunos de los algoritmos más comunes para grandes familias de problemas frecuentes en el entorno de la empresa. Al finalizar el curso, los estudiantes deberán ser capaces de abordar la modelización y resolución de problemas surgidos del entorno de las empresas y las organizaciones. En particular, y para situaciones que no exijan herramientas cuantitativas sofisticadas, deberán poder presentar y argumentar soluciones (y elementos a tener en cuenta en la toma de decisiones) en entornos poco bien definidos inicialmente, al estilo de las situaciones complicadas o problemáticas que se pueden encontrar en su vida profesional posterior. La formación que proporciona esta asignatura es la base para cursar otras dentro del grado, entre las que cabe citar la de Fundamentos de Programación el segundo semestre de este primer curso. 1.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Empresa i Tecnologia [2501232]
Pla d'estudis: Empresa i Tecnologia [948]Català
5 p, 84.2 KB

Anglès
Versió reduïda
2 p, 65.4 KB

Castellà
6 p, 84.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2016-07-15, darrera modificació el 2017-10-14   Favorit i Compartir