Joc i moviment en educació infantil [101998]
Pérez Martín, Maria del Mar
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Títol variant: Movement and Play as a Learning Activity in Early Childhood Education
Títol variant: Juego y movimiento en educación infantil
Data: 2016-17
Resum: Aquesta assignatura es complementa amb la Didàctica de l'Educació Corporal en Educació Infantil de 3r. curs, i amb la Educació Psicomotriu en els centres d'Educació Infantil de 4t. curs. L'assignatura adopta com a eix bàsic el joc i el moviment a l'edat 0-6, centrant-se en conèixer les maneres de jugar dels infants d'aquestes edats així com les necessitats de moviment que d'elles es desprenen. També es focalitza en la creació i el disseny d'escenaris de joc tenint en compte les necessitats de cada edat, així com l'ús de l'observació i la documentació com a procés de recerca. Objectius: Conèixer l'evolució del joc de l'infant en els primers sis anys de vida. Detectar les necessitats de moviment d'aquestes edats. Dissenyar escenaris de joc així com triar materials i contextos adequats pel joc. Aprendre a observar i a documentar l'acció de l'infant durant el joc en diferents situacions. Utilitzar l'observació i la documentació com a recerca i reflexió sobre la intervenció del mestre.
Resum: This course is complemented by the Teaching Body in Early Childhood Education 3rd. course, and the Psychomotor Education in early childhood 4th. course. The course takes as its basic axis and the game moving at the age 0-6, focusing on ways to make the play of children in this age group as well as the needs arise them movement. It also focuses on creating and designing game scenarios taking into account the needs of each age, and the use of observation and documentation as research process. Aims: The evolution of the game of the child in the first six years of life. Identify the needs of this age movement. Game design scenarios and select appropriate materials and contexts for the game. Learn to observe and document the actions of the child during the game in different situations. Using observation and documentation as well as research and reflection on the intervention of the teacher.
Resum: Esta asignatura se complementa con la Didáctica de la Educación Corporal en Educación Infantil de 3º. curso, y con la Educación Psicomotriz en los centros de Educación Infantil de 4º. curso. La asignatura adopta como eje básico el juego y el movimiento a la edad 0-6, centrándose en conocer las maneras de jugar de los niños de estas edades así como las necesidades de movimiento que de ellas se desprenden. También se focaliza en la creación y el diseño de escenarios de juego teniendo en cuenta las necesidades de cada edad, así como el uso de la observación y la documentación como proceso de investigación. objetivos: Conocer la evolución del juego del niño en los primeros seis años de vida. Detectar las necesidades de movimiento de estas edades. Diseñar escenarios de juego así como elegir materiales y contextos adecuados para el juego. Aprender a observar y documentar la acción del niño durante el juego en diferentes situaciones. Utilizar la observación y la documentación como búsqueda y reflexión sobre la intervención del maestro.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Educació Infantil [2500797]
Pla d'estudis: Grau en Educació Infantil [847]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
4 p, 76.6 KB

Anglès
4 p, 75.8 KB

Castellà
4 p, 76.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2016-07-15, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir