Organització de l'espai escolar, materials i habilitats docents [102000]
Parera Garcia, Mònica
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Títol variant: Organisation of the School Space, Teaching Materials and Skills
Títol variant: Organización del espacio escolar, materiales y habilidades docentes
Data: 2016-17
Resum: L'assignatura està orientada a comprendre els recursos espai-temporals en relació a l'organització general del centre educatiu i la coherència que aquests tenen en la concreció d'uns plantejaments institucionals. Al mateix temps posa les bases del desenvolupament professional com una eina que acompanyarà al/ a la mestre/a al llarg de tot el seu recorregut professional en una constant transformació sustentada en la reflexió de la pròpia pràctica. Tots aquests elements s'estructuren a partir de les necessitats dels infants. Alguns dels objectius formatius que destacaríem de l'assignatura són: - Elaborar propostes d'intervenció en els espais, en els temps i en els materials escolars que contemplin la situació dels contextos i les persones implicades. - Desenvolupar habilitats docents. - Utilitzar la reflexió sobre la pràctica diària com a estratègia de millora continuada de l'activitat professional. - Desenvolupar actituds de treball cooperatiu amb la resta de professionals.
Resum: The course is designed to understand the "espai-temporal" resources in relation to the general organization of the school and they have consistency in the realization of some institutional approaches. At the same time laid the foundations of professional development as a tool to accompany / the teacher / a throughout his professional career in a constantly changing reflection sustained in practice itself. All these elements are structured based on the needs of children. Some emphasize that training objectives of the course are: - Prepare proposals for intervention in space, in time and materials that consider the situation of school contexts and the people involved. - Develop teaching skills. - Use reflection on daily practice as a strategy for continuous improvement of the professional activity. - Develop attitudes cooperative work with other professionals.
Resum: La asignatura está orientada a comprender los recursos espacio-temporales en relación a la organización general del centro educativo y la coherencia que éstos tienen en la concreción de unos planteamientos institucionales. Al mismo tiempo pone las bases del desarrollo profesional como una herramienta que acompañará el / la maestro /a lo largo de todo su recorrido profesional en una constante transformación sustentada en la reflexión de la propia práctica. Todos estos elementos se estructuran a partir de las necesidades de los niños. Algunos de los objetivos formativos que destacaríamos de la asignatura son: - Elaborar propuestas de intervención en los espacios, en los tiempos y en los materiales escolares que contemplen la situación de los contextos y las personas implicadas. - Desarrollar habilidades docentes. - Utilizar la reflexión sobre la práctica diaria como estrategia de mejora continua de la actividad profesional. - Desarrollar actitudes de trabajo cooperativo con el resto de profesionales.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Educació Infantil [2500797]
Pla d'estudis: Grau en Educació Infantil [847]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 86.2 KB

Anglès
6 p, 84.1 KB

Castellà
6 p, 84.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2016-07-15, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir