Estudi de casos de política i relacions internacionals de l'Àsia Oriental [101530]
Beltrán Antolín, Joaquín
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Título variante: Case Studies in East Asian Politics and International Relations
Título variante: Estudio de casos de política y relaciones internacionales de Asia Oriental
Fecha: 2016-17
Resumen: L'objectiu d'aquesta assignatura és aprofundir en aquelles temàtiques i debats que incideixen de forma notable en la realitat política de la zona de l'Àsia Oriental. Mitjançant l'aproximació pròpia de les Ciències Polítiques i de la disciplina de les Relaciones Internacionals, però sense perdre de vista els biaixos produïts per l'acadèmia mainstream quan analitza la realitat asiàtica, en aquesta assignatura aprendrem a analitzar aquesta realitat incloent també les aportacions d'autors no occidentals (xinesos, japonesos i coreans). En l'assignatura s'abordaran diferents estudis de cas sobre els aspectes més rellevants de la realitat dels diferents sistemes polítics de la zona, tot posant èmfasi en el cas de la Xina, Japó, Taiwan, o Corea. Així mateix, l'estudiant s'aproximarà a alguns dels aspectes claus que estan determinant des del final de la guerra freda el nou ordre regional asiàtic. Per a aquest fi, ens aproparem als debats teòrics no occidentals de la 1 freda el nou ordre regional asiàtic. Per a aquest fi, ens aproparem als debats teòrics no occidentals de la disciplina de les Relacions Internacionals que estan desafiant el fins aleshores predomini de l'acadèmia occidental. Per aprofundir en l'ordre regional configurat després dels successos de l'11-S es tractaran problemàtiques tant cooperatives com conflictives que afecten a la zona.
Resumen: This course's objective is to go deeper in those topics and debates which have a significant impact in East Asian region's political reality. By means of Political Science and International Relations discipline's own approach-but also by considering bias in mainstream academy when analyzing Asian reality-in this course we will learn to analyze this reality including and non-Western contributions (Chinese, Japanese and Korean). In the course it will analyze different case studies on the most important aspects of the reality of the region's different political systems, emphasizing Chinese, Japanese, Taiwanese or Korean cases. The students will learn some of key aspects determining, from the end of the Cold War, the new Asian regional order. In order to do so, we will study different non-Western, theoretical debates from International Relations discipline challenging the hitherto dominance of the Western academy. To go in depth into the regional order which has been shaped after 9/11 events will be considered cooperative and conflictive problems affecting the region.
Resumen: Mediante la aproximación propia de las Ciencias Políticas y de la disciplina de las Relaciones Internacionales, pero sin perder de vista los sesgos producidos por la academia mainstream cuando analiza la realidad asiática, en esta asignatura aprenderemos a analizar esta realidad incluyendo también las aportaciones de autores no occidentales (chinos, japoneses y coreanos). En la asignatura se analizarán diferentes estudios de caso sobre los aspectos más relevantes de la realidad de los diferentes sistemas políticos de la zona, poniendo énfasis en los casos de China, Japón, Taiwán, o Corea. Así mismo, el estudiante se aproximará a algunos de los aspectos claves que están determinando desde el final de la guerra fría el nuevo orden regional asiático. Para este fin, nos acercaremos a los debates teóricos no occidentales de la disciplina de las Relaciones Internacionales que están desafiando el predominio 1 teóricos no occidentales de la disciplina de las Relaciones Internacionales que están desafiando el predominio de la academia occidental. Para profundizar en el orden regional configurado después de los sucesos del 11-S se tratarán problemáticas tanto cooperativas como conflictivas que afectan a la zona.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Estudis de l'Àsia Oriental (xinès) [2500244]
Plan de estudios: Estudis de l'Àsia Oriental [823]Català
5 p, 84.3 KB

Anglès
5 p, 96.2 KB

Castellà
5 p, 84.3 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2016-07-15, última modificación el 2018-10-27   Favorit i Compartir