Fisioteràpia en Pediatria [102976]
Galiano Morales, Anna
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Títol variant: Fisioterapia en Pediatría
Data: 2016-17
Resum: L'assignatura és optativa i s'imparteix a tercer curs de Grau de Fisioteràpia. Aquesta assignatura va encaminada a conèixer el món de la Pediatria des de l'enfoc de la Fisioteràpia. Tenir nocions bàsiques del desenvolupament del nen sa, per poder entendre la patologia i, aprofundir en el tractament de fisioteràpia pròpiament dit. Els objectius de l'assignatura són: Conèixer el desenvolupament del nen sa, per tractar les diferents patologies que pot presentar el nen al llarg de tot el seu desenvolupament fins arribar a l'edat adulta. Reconèixer els factor de risc que poden incidir en el desenvolupament del nen des del seu naixement i que poden comprometre el seu desenvolupament posterior. Saber observar i reconèixer els factor socials, familiars i psicològics que influeixen en l'entorn del nen i que tindran incidència en la salut i/o malaltia del nen. Ser capaç de dur a terme la valoració funcional del nen, tenint en compte l'edat i el desenvolupament motriu que li pertoca per la mateixa, utilitzant les valoracions adequades a l'edat i a l'estat funcional del nen. Planificar els objectius i el tractament de fisioteràpia amb la coordinació dels altres professionals de la salut que atenen al nen i a la seva família. Conèixer els dèficits i les discapacitats que poden aparèixer degut a la patologia i comprendre les necessitats bàsiques que poden necessitar. Saber aplicar les diferents tècniques de fisioteràpia en pediatria. Avaluar, adaptar i seguir l'evolució del nen, portant a terme noves propostes de tractament en cas de que sigui 1 Avaluar, adaptar i seguir l'evolució del nen, portant a terme noves propostes de tractament en cas de que sigui necessari. Treballar en diferents casos clínics per planificar el tractament de fisioteràpia adient a cada cas.
Resum: La asignatura es optativa y se imparte en el tercer curso del grado de Fisioterapia. Esta asignatura va encaminada a conocer el mundo de la pediatría desde el enfoque de la fisioterapia. Para ello, es necesario tener nociones básicas del desarrollo del niño sano, para poder entender la patología y profundizar en el tratamiento de fisioterapia propiamente dicho. Los objetivos de la asignatura son: Conocer el desarrollo del niño sano, para tratar las diferentes patologías que puede presentar el niño a lo largo de todo su desarrollo hasta llegar a la edad adulta, Reconocer los factores de riesgo que pueden incidir en el desarrollo del niño desde su nacimiento y que pueden comprometer su desarrollo posterior, Saber observar y reconocer los factores sociales, familiares y psicológicos que influyen en el entorno del niño y que tendrán incidencia en su salud y/o enfermedad, Ser capaz de llevar a cabo la valoración funcional del niño, teniendo en cuenta la edad y el desarrollo motor que le corresponde por la misma, utilizando las valoraciones adecuadas a la edad y al estado funcional del niño, Planificar los objetivos y el tratamiento de fisioterapia con la coordinación de los otros profesionales de la salud que atienden al niño y a su familia, Conocer los déficits y las discapacidades que pueden aparecer debido a la patología y comprender las necesidades básicas que pueden tener, Saber aplicar las diferentes técnicas de fisioterapia en pediatría, Evaluar, adaptar y seguir la evolución del niño, llevando a cabo nuevas propuestas de tratamiento en caso de que sea necesario, Trabajar en diferentes casos clínicos para planificar el tratamiento de fisioterapia adecuado a cada caso.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Fisioteràpia [2500892]
Pla d'estudis: Grau en Fisioteràpia [961]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
8 p, 85.3 KB

Castellà
8 p, 164.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2016-07-15, darrera modificació el 2023-01-29



   Favorit i Compartir