Pràctiques externes en vellesa i salut [101819]
Quintanilla Martínez, Manuel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Additional title: Prácticas Externas en Vejez y Salud
Date: 2016-17
Abstract: Objectius: En aquest practicum el fondament de les activitats a desenvolupar per a proporcionar una cura integral de infermeria a la persona gran, a de incloure la participació de la família. Així com la funció i activitats que el professional desenvolupa tant en l'equip d'atenció primaria de salut com en els centres socisanitaris i residencials. Ha de tenir en conte la participació de la persona gran i la seva família en el seu procés de salut-malaltia. Hem de identificar els factors relacionats amb la salut i els problemes del entorn per a atendre a les persones 1 Hem de identificar els factors relacionats amb la salut i els problemes del entorn per a atendre a les persones grans en situacions de salut-malaltia com integrants de una comunitat. S'han de tindre presents tan els factors interns com els externs que intervenen en el nivell de salut de les persones grans. L'activitat de la pràctica es que l'estudiant de grau d'infermeria assoleixi les habilitats especifiques professionals. Per tant en les pràctiques clíniques els estudiants d'infermeria tenen l'oportunitat de desenvolupar coneixements, habilitats, actituds i valors en un àmbit professional real. Gràcies a aquesta oportunitat l'estudiant pot afrontar, acompanyat d'un professional, la capacitat de mobilitzar els seus coneixements, actituds, habilitats i valors. Per altre banda les pràctiques han de potencia la reflexió teòrica, son el enllaç entre la teoria i la realitat i la iniciació professional i investigadora. Per això l'aprenentatge en les pràctiques clíniques ha de tenir presents els següents principis: - Una major relació i comunicació entre l'estudiant i el tutor/a de pràctiques. - Una negociació i/o argumentació dels objectius específics del lloc de pràctiques. - Que l'avaluació sigui significativa i continua per l'estudiant i li permeti reflexionar sobre la pròpia pràctica i gestionar el seu progrés. Objectius: 1-Utilitzar mètodes i procediments necessaris para identificar els problemes de salut mes relevants entre les persones grans. 2-Identificar les dades estadístiques que fan referència a estudis poblacionals, identificant les possibles causes dels problemes de salut de les persones grans 3-Promocionar i prevenir la salut en el grup dels ancians. 4-Identificar el canvis associats al procés d'envelliment i la seva repercussió en la salut. 5-Identificar els síndromes geriàtrics mes prevalents en las persones grans. 6-Realitzar intervencions cuidadores dirigides a tractar o a prevenir els problemes de salut i la seva adaptació a la vida diaria mitjançant recursos de proximitat i suport a la persona anciana. 7-Cures especifiques en la cura de les ferides cròniques, que per la seva prevalença son les UPP i les vasculars venoses i/o arterials amb aquest grup de població. 8-Cures pal·liatives i control del dolor que milloren la situació en els malalts amb malaltias avançades i terminals.
Abstract: En este Prácticum se hace hincapié en las actividades a desarrollar para proporcionar un cuidado integral de enfermería en la persona mayor, que debe incluir la participación de la familia. També se abordan las funciones y actividades que el profesional desarrolla tanto en el equipo de atención primaria de salud como en los centros sociosanitarios y residenciales. Se debe tener en cuenta la participación de la persona mayor y su familia en el proceso de salud-enfermedad. Hay que identificar los factores relacionados con la salud y los problemas del entorno para atender a las personas mayores en situaciones de salud-enfermedad como integrantes de una comunidad. Es necesario tener presentes tanto los factores internos como los externos que intervienen en el nivel de salud de las personas mayores. El objetivo de las prácticas es que el estudiante de grado de enfermería alcance las habilidades específicas profesionales. Por lo tanto, en las prácticas clínicas los estudiantes de enfermería tienen la oportunidad de desarrollar conocimientos, habilidades, actitudes y valores en un ámbito profesional real. Gracias a esta oportunidad, el estudiante puede afrontar, acompañado de un profesional, la capacidad de movilizar sus conocimientos, actitudes, habilidades y valores. Por otro lado, las prácticas deben potenciar la reflexión teórica, siendo el enlace entre la teoría y la realidad y la iniciación profesional e investigadora. Por todo ello, el aprendizaje en las prácticas clínicas tiene que tener presentes los siguientes principios: - Una mayor relación y comunicación entre el estudiante y el tutor de prácticas. - Una negociación y/o argumentación de los objetivos específicos del lugar de prácticas. - Que la evaluación sea significativa y continua para el estudiante, permitiéndole reflexionar sobre la propia práctica y gestionar su progreso. Objetivos: 1. Utilizar métodos y procedimientos necesarios para identificar los problemas de salud mes relevantes entre las personas mayores. 2. Identificar los datos estadísticos que hacen referencia a estudios poblacionales, identificando las posibles causas de los problemas de salud de las personas mayores. 3. Promocionar y prevenir la salud entre las personas mayores. 4. Identificar los cambios asociados al proceso de envejecimiento y su repercusión en la salud. 5. Identificar los síndromes geriátricos más prevalentes en las personas mayores. 6. Realizar intervenciones cuidadoras dirigidas a tratar o prevenir los problemas de salud y su adaptación a la vida diaria mediante recursos de proximidad y apoyo a la persona anciana. 7. Cuidados específicos en el cuidado de las heridas crónicas, que por su prevalencia son las UPP y las vasculares venosas y/o arteriales en este grupo de población. 8. Curas paliativas y control del dolor para mejorar la situación en los enfermos con enfermedades avanzadas y terminales.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Infermeria [2500891]
Study plan: Graduat o Graduada en Infermeria [830]Català
6 p, 83.1 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2016-07-15, last modified 2020-02-02   Favorit i Compartir