Societat de l'Àsia Oriental [101525]
Guarné, Blai
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Títol variant: East Asian Society
Títol variant: Sociedad de Asia Oriental
Data: 2016-17
Resum: "Societat de l'Àsia Oriental" se centra en la consideració dels elements clau per a la comprensió de l'articulació sociocultural de les societats japonesa i xinesa contemporànies, fent especial èmfasi en la construcció de la identitat col·lectiva i el seu encaix en l'actual context de globalització. L'objectiu formatiu bàsic de l'assignatura és conèixer la realitat contemporània de les societats japonesa i xinesa mitjançant una aproximació sociocultural a les pràctiques, els discursos i les institucions que les integren. En aquesta aproximació ocupen un lloc destacat els temes de reflexió següents: individu i societat; estructura social i cicle de vida; processos de producció i reproducció social; construcció social i política; identitat col·lectiva i globalització. L'assignatura desenvolupa aquests temes a través de diversos àmbits de coneixement que són analitzats en classes teòriques, mitjançant l'exposició del professor, i pràctiques, mitjançant la lectura i discussió d'articles acadèmics i el visionat i debat de documentals a l'aula, així com de materials complementaris. Des de la perspectiva de les ciències socials (especialment des de la reflexió antropològica i sociològica), "Societat d'Àsia Oriental" ofereix una aproximació a les dinàmiques socioculturals d'Àsia Oriental, plantejant diversos aspectes que ajuden a contextualitzar els coneixements treballats a la resta de matèries del Grau. 1.
Resum: "East Asian Society" delineates key elements for understanding the sociocultural foundations of contemporary Japanese and Chinese societies, by emphasizing the issue of collective identity in a globalizing world. The main learning objective of the course is to understand contemporary Japanese and Chinese societies through the sociocultural study of their practices, discourses and institutions. In this approach, the following issues are significant: individual and society, social structure and life cycle, processes of production and reproduction, social and political construction, collective identity and globalization. The course considers those issues through various epistemological perspectives that are discussed in theoretical and practical classes by means of scientific papers, specialized documentaries, and complementary materials. From the social sciences approach (especially, from the fields of Sociology and Anthropology), "East Asian Society" reflects upon social and cultural dynamics of East Asia, by analyzing different issues that will help the student to contextualize the knowledge learnt in other subjects of the Degree on East Asian Studies.
Resum: "Sociedad de Asia Oriental" se centra en la consideración de los elementos clave para la comprensión de la articulación sociocultural de las sociedades japonesa y china contemporáneas, haciendo especial énfasis en la construcción de la identidad colectiva y su encaje en el actual contexto de globalización. El objetivo formativo básico de la asignatura es conocer la realidad contemporánea de las sociedades japonesa y china mediante una aproximación sociocultural a las prácticas, los discursos y las instituciones que las integran. En esta aproximación ocupan un lugar destacado los temas de reflexión siguientes: individuo y sociedad; estructura social y ciclo de vida; procesos de producción y reproducción social; construcción social y política; identidad colectiva y globalización. La asignatura desarrolla estos temas a través de diversos ámbitos de conocimiento que son analizados en clases teóricas mediante la exposición del profesor, y prácticas, mediante la lectura y discusión de artículos académicos y el visionado y debate de documentales en el aula, así como de materiales complementarios. 1 Desde la perspectiva de las ciencias sociales (especialmente desde la reflexión antropológica y sociológica), "Sociedad de Asia Oriental" ofrece una aproximación a las dinámicas socioculturales de Asia Oriental, planteando diversos aspectos que ayudan a contextualizar los conocimientos trabajados en el resto de materias del Grado.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Estudis d'Àsia Oriental [2500244]
Pla d'estudis: Grau en Estudis d'Àsia Oriental [823]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
9 p, 100.7 KB

Anglès
9 p, 114.8 KB

Castellà
9 p, 100.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2016-07-15, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir