L'exercici físic pot compensar una dieta poc saludable?
F. Lalanza, Jaume (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Neurociències)

Títol variant: ¿El ejercicio físico puede compensar una dieta poco saludable?
Títol variant: Can Exercising Compensate an Unhealthy Diet?
Data: 2016
Resum: El sobrepès i l'obesitat segueixen augmentant a causa de la dieta, sobretot en adolescents. Un estudi recent ha investigat els efectes de la dieta de cafeteria en la conducta de femelles de rata i ha demostrat que no només és metabòlicament nociva sinó que altera el comportament dels animals en dificultar les seves estratègies d'afrontament. També han observat que l'exercici aeròbic intens és capaç de compensar parcialment aquests efectes.
Resum: El sobrepeso y la obesidad siguen aumentando debido a la dieta, sobre todo en adolescentes. Un estudio reciente ha investigado los efectos de la dieta de cafetería en la conducta de hembras de rata y ha demostrado que no sólo es metabólicamente nociva, sino que altera el comportamiento de los animales al dificultar sus estrategias de afrentamiento. También han observado que el ejercicio aeróbico intenso es capaz de compensar parcialmente estos efectos.
Resum: Overweight and obesity continue to rise due to unhealthy diets, especially in adolescences. A recent study on the effects of a cafeteria diet with regard to coping strategies in female rats has shown, on the one hand, that this type of diet is not only metabolically harmful but alters behaviour by making coping strategies difficult, and on the other hand, that intense aerobic exercise is able partially to offset these effects.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juliol 2016, p. 1-2, ISSN 2014-6388Català
2 p, 139.4 KB

Español
3 p, 140.9 KB

English
2 p, 139.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut de Neurociències (INc)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2016-08-01, darrera modificació el 2023-10-01   Favorit i Compartir