Perspectivas metodológicas y diseños mixtos
López-Roldán, Pedro (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT))
Fachelli, Sandra (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca Educació i Treball)

Publicació: Bellaterra Universitat Autònoma de Barcelona 2016
Resum: Una vez establecidos los fundamentos metodológicos de la investigación científica social y de plasmarlos en términos del proceso de investigación, nos planteamos la necesidad de contemplar la investigación en ciencias sociales desde el reconocimiento de una pluralidad de perspectivas metodológicas que posibilitan la elaboración de diseños de investigación específicos en cada una de ellas así como diseños que siguen lógicas multiestratégicas combinando distintas perspectivas metodológicas en diseños multimétodo o mixtos. En este capítulo presentaremos los rasgos definitorios de tres perspectivas metodológicas de investigación: distributiva o cuantitativa, de estructuras de sentido y la de intervención o dialéctica, estas dos últimas reconocidas en general como cualitativas. A continuación hablaremos de la articulación de diversas perspectivas a través de diseños mixtos. Completaremos el capítulo con algunos aspectos adicionales del diseño cuantitativo relativos a los modelos y diseños de análisis.
Resum: Un cop establerts els fonaments metodològics de la investigació científica social i de plasmar-los en termes del procés d'investigació, ens plantegem la necessitat de contemplar la recerca en ciències socials des del reconeixement d'una pluralitat de perspectives metodològiques que possibiliten l'elaboració de dissenys d'investigació específics en cadascuna d'elles així com dissenys que segueixen lògiques multiestratègiques tot combinant diferents perspectives metodològiques en dissenys multimètode o mixtos. En aquest capítol presentarem els trets definitoris de tres perspectives metodològiques d'investigació: distributiva o quantitativa, d'estructures de sentit i la d'intervenció o dialèctica, aquestes dues últimes reconegudes en general com qualitatives. A continuació parlarem de l'articulació de diverses perspectives a través de dissenys mixtos. Completarem el capítol amb alguns aspectes addicionals del disseny quantitatiu relatius als models i dissenys d'anàlisi.
Resum: Having established methodological foundations of scientific social research and its translation in terms of the research process, we propose the need to consider research in social sciences from the recognition of a plurality of methodological approaches. We can apply specific research designs in each perspective or designs, following multistrategic logic that combine different methodological perspectives in multi-method or mixed designs. This chapter will present the defining features of three methodological research perspectives: distributive or quantitative, structures of sense and intervention or dialectic, the latter two generally recognized as qualitative. Then we discuss the articulation of diverse perspectives through mixed designs. We will complete the chapter with some additional aspects of quantitative design related to models and designs of analysis.
Nota: Background of INCASI Project H2020-MSCA-RISE-2015 GA 691004. WP1: Compilation
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Capítol de llibre
Matèria: Investigació ; Metodologia ; Investigación distributiva ; Investigación cuantitativa
Publicat a: Metodología de la investigación social cuantitativa, 2016, cap. I.3

Podeu consultar la presentació del llibre "Metodología de la investigación social cuantitativa" a: https://ddd.uab.cat/record/129382


Capítulo I.3
53 p, 724.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT)
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Grup de Recerca Educació i Treball (GRET)
Llibres i col·leccions > Capítols de llibres
Materials didàctics > Recursos docents

 Registre creat el 2016-09-01, darrera modificació el 2021-08-14



   Favorit i Compartir