Análisis de regresión
López-Roldán, Pedro (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT))
Fachelli, Sandra (Universitat Autònoma de Barcelona)

Publicació: Bellaterra Universitat Autònoma de Barcelona 2016
Resum: Se presenta en este capítulo una introducción al análisis de regresión, técnica de análisis para el estudio de la relación de dependencia entre una variable cuantitativa y una o más variables también cuantitativas, si bien también es posible incluir variables categóricas. Se desarrollan en primer lugar los fundamentos de la técnica a partir de la noción de correlación y se presenta la formulación del modelo de regresión simple. A continuación se extiende la lógica del análisis a la regresión múltiple con más de una variable independiente. Se incluyen diversos ejemplos de aplicación que son tratados con el software estadístico SPSS y R.
Resum: Es presenta en aquest capítol una introducció a l'anàlisi de regressió, tècnica d'anàlisi per a l'estudi de la relació de dependència entre una variable quantitativa i una o més variables també quantitatives, si bé també és possible incloure-hi variables categòriques. Es desenvolupen en primer lloc els fonaments de la tècnica a partir de la noció de correlació i es presenta la formulació del model de regressió simple. A continuació s'estén la lògica de l'anàlisi a la regressió múltiple amb més d'una variable independent. S'inclouen diversos exemples d'aplicació que són tractats amb el programari estadístic SPSS i R.
Resum: This chapter is an introduction to regression analysis, a technique of analysis for the study of the relationship of dependency between a quantitative variable, and one or more variables also measured quantitatively, although it is also possible to include categorical variables. First, the basis of the technique are developed from the concept of correlation and the formulation of simple regression model is presented. Then, the logic of the analysis is extended to multiple regression with more than one independent variable. Several examples of application are included with the SPSS and R statistical software.
Nota: Background of INCASI Project H2020-MSCA-RISE-2015 GA 691004. WP1: Compilation
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Capítol de llibre
Matèria: Anàlisi de regressió ; Análisis de regresión ; Regression analysis
Publicat a: Metodología de la investigación social cuantitativa, 2016, cap. III.9

Podeu consultar la presentació del llibre "Metodología de la investigación social cuantitativa" a: https://ddd.uab.cat/record/129382
El documento se completa con otros materiales que se encuentran en la página web: http://pagines.uab.cat/plopez/content/III.9


Capítulo III.9
110 p, 4.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT)
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Grup de Recerca Educació i Treball (GRET)
Llibres i col·leccions > Capítols de llibres
Materials didàctics > Recursos docents

 Registre creat el 2016-09-01, darrera modificació el 2024-06-25   Favorit i Compartir